Raportti: Venäjä ja Ukraina sopivat alustavasti rauhansopimuksesta huhtikuussa | AntiWar

Boris Johnson saapui Kiovaan pian neuvottelujen jälkeen ja käski Zelenskiä olla neuvottelematta Venäjän kanssa sanoen, että länsi ei ollut valmis allekirjoittamaan sopimusta.
 

Kirjoittaja Dave DeCamp Lähetetty 31. elokuuta 2022, luokat, uutistunnisteet #Venäjä, #Ukraina.

Venäjän ja Ukrainan viranomaiset sopivat alustavasti mahdollisesta rauhansopimuksesta neuvotteluissa huhtikuussa 2022, kertoo Fiona Hillin ja Angela Stentin ulkoministeriön artikkeli, jossa viitataan entisiin Yhdysvaltain viranomaisiin.

Artikkelissa lukee: "Useiden entisten Yhdysvaltain korkeiden virkamiesten mukaan, joiden kanssa keskustelimme huhtikuussa 2022, venäläiset ja ukrainalaiset neuvottelijat näyttivät sopineen alustavasti neuvotellun väliratkaisun ääriviivat."

Sovinnon ehdot olisivat olleet, että Venäjä vetäytyisi asemiin, jotka se oli ennen hyökkäyksen käynnistämistä helmikuun 24. päivänä. Vastineeksi Ukraina "lupaisi olla hakematta Naton jäsenyyttä ja sen sijaan saisi turvallisuustakuut useilta mailta".

Alustava sopimus syntyi Venäjän ja Ukrainan viranomaisten Istanbulissa maaliskuun lopussa pidetyistä henkilökohtaisista rauhanneuvotteluista. Virtuaalineuvotteluja jatkettiin Istanbulin kokouksen jälkeen, mutta osapuolet eivät lopulta päässeet sopimukseen.

Tärkeä tekijä epäonnistuneessa neuvotteluratkaisussa oli lännen painostus. Ukrainska Pravdan raportin mukaan Britannian pääministeri Boris Johnson kehotti Ukrainan presidenttiä Volodymyr Zelenskia lopettamaan neuvottelut Venäjän kanssa vieraillessaan Kiovassa 9. huhtikuuta.

Raportin mukaan Johnson kertoi Zelenskylle, että vaikka Ukraina on valmis allekirjoittamaan takuusopimuksia Putinin kanssa, Kiovan läntiset tukijat eivät ole. Raportin mukaan Venäjä oli valmis Putinin ja Zelenskin tapaamiseen mahdollisesta rauhansopimuksesta, mutta se väheni todennäköisemmäksi Johnsonin vierailun jälkeen.

Johnson näytti vahvistavan Ukrainska Pravdan raportin, kun hän kertoi Ranskan presidentille Emmanuel Macronille toukokuussa, että hän "kehotti" Ukrainaa olemaan neuvottelematta Kiovan-vierailullaan. Syyskuussa eroavansa Britannian johtaja vieraili Kiovassa viimeisen kerran pääministerinä elokuussa ja kielsi jälleen ukrainalaisia ​​olemaan neuvottelematta Venäjän kanssa.

Ukrainska Pravdan mukaan toinen rauhanneuvotteluja tukahduttava tekijä oli joukkomurhattujen siviilien löytäminen Buchasta ja muilta Kiovan lähellä olevilta alueilta, joilta Venäjä vetäytyi neuvottelujen aikana.

Venäjä ilmoitti maaliskuun lopun Istanbulin neuvottelujen jälkeen vähentävänsä "rajusti" sotilaallisia operaatioita Kiovan ja pohjoisen Tšernihivin kaupungin ympärillä. Kun Venäjän apulaispuolustusministeri Aleksanteri Fomin ilmoitti suunnitelmasta, hän sanoi, että Venäjä odottaa, että "Kiovassa tehdään asiaankuuluvat keskeiset päätökset ja luodaan edellytykset normaalille työlle".

Ilmoitusta seurasi vetäytyminen pohjoisesta, joka saatiin päätökseen huhtikuun alussa. Yhdysvallat ja sen länsiliittolaiset pitivät Venäjän vetäytymistä pohjoisesta vetäytymisenä ja mahdollisuutena lisätä tukea Ukrainalle ja vahingoittaa Venäjää. Puolustusministeri Lloyd Austin vieraili Kiovassa huhtikuun lopulla ja sanoi matkan jälkeen, että Washingtonin tavoitteena sodassa oli "heikentää" Venäjää. Presidentti Biden allekirjoitti toukokuussa 40 miljardin dollarin lain Ukrainalle.

https://news.antiwar.com/2022/08/31/report-russia-ukraine-tentatively-agreed-on-peace-deal-in-april/

Kommentit

  1. Kysymyksessähän todellakin Ukrainassa on se,että Usa/Länsi koittaa kaikintavoin vahingoittaa Venäjää - tarkoituksena päästä ryöstämään Venäjän luonnonrikkaudet itselleen. Tästä tässä on kyse.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti