Moldovan presidentti näkee Venäjän kaasutoimitusten katkaisun riskit ja kehottaa kansalaisia ​​säästämään | Interfax

31. elokuuta 2022 klo 16.57

CHISINAU. 31. elokuuta (Interfax) - Moldovan presidentti Maia Sandu sanoi olevansa huolissaan siitä, että Gazprom lopettaa kaasutoimitukset maahan.

"On olemassa riski, että Gazprom lopettaa kaasutoimitukset. Kuitenkin, vaikka emme katkaisisi yhteyttä, suuntaus on sellainen, että kaasun hinnoista tulee kohtuuttomia", Sandu sanoi Vocea Basarabiei -radion haastattelussa keskiviikkona.


#Yritys #Tieto #Kaasu #Hallitus #Moldova #Öljy #Kaasu #Alavirta #aktiviteetit #Öljy #Kaasu #Ylävirta #toiminta #Presidentti #Venäjä

Hän kehotti tässä tilanteessa olevaa väestöä minimoimaan kaasun kulutusta tulevana kylmänä vuodenaikana.

"Yritetään tehdä sitä Chisinaun lämmitysjärjestelmälle, jossa voimme käyttää lämmitysöljyä. Moldova on kohdannut energiakriisin, koska uusiutuviin energialähteisiin tehtiin aiemmin hyvin vähän. Akuutissa kriisitilanteessa tulokset eivät voi olla erinomaisia", presidentti sanoi.

Kaasua on saatavilla markkinoilla, mutta erittäin korkealla hinnalla, ja halvemmalla on erittäin vaikea löytää energiaa, hän sanoi.

"Hallitus on julkistanut ohjelman väestön tukemiseksi. Toivon, että autamme pienituloisia tänä vaikeana aikana", Sandu sanoi.

Aiempien raporttien mukaan Moldovan varapääministeri ja infrastruktuuri- ja aluekehitysministeri Andrei Spinu ja Gazpromin toimitusjohtaja Aleksei Miller keskustelivat tiistaina ja keskiviikkona kaasutoimituksista ja Moldovagazin historiallisen velan Gazpromille tarkastuksesta. Spinu kirjoitti sosiaalisessa mediassa, että Gazprom oli vahvistanut kaasutoimitusten määrät Moldovaan syyskuulle ja pidentänyt tarkastuksen määräaikaa lokakuun 1. päivään. Moldova pyytää tarkastuksen määräajan pidentämistä 31. maaliskuuta 2023 saakka.


https://interfax.com/newsroom/top-stories/82729/

 

Kommentit