Moldova, Gazprom ei ole vielä päässyt sopimukseen kaasuvelkatarkastuksen lykkäämisestä jatkaakseen vuoropuhelua | Interfax

31. elokuuta 2022 klo 13.32

CHISINAU. 31. elokuuta (Interfax) - Moldovan hallitus ja Gazprom eivät ole vielä päässeet sopimukseen Moldovan kaasuvelan tarkastuksen lykkäämisestä venäläiselle yhtiölle 31. maaliskuuta 2023 asti, Moldovan varapääministeri ja infrastruktuuri- ja aluekehitysministeri Andrei Spinu sanoi.


#Kirjanpito #Tilintarkastus #Audit #Yritys #Tieto #Venäjä #Gazprom #Moldova #Öljy #Kaasu #Alavirta #toiminta
 

"Ilmoitan teille, että Gazprom vahvisti kaasutoimitusten määrän syyskuussa ja pidensi tarkastuksen määräaikaa 1. lokakuuta (2022). Sanoin tässä yhteydessä, että sitä ei ole mahdollista suorittaa ennen lokakuun 1. päivää ja vaadin lykkäystä. 31. maaliskuuta 2023 asti. Jatkamme neuvotteluja", Spinu kirjoitti Telegram-kanavallaan käytyään online-neuvotteluja Gazpromin puheenjohtajan Aleksei Millerin kanssa.

Gazprom paljasti 30. elokuuta, että Millerin ja Spinun välillä käytiin neuvotteluja, mutta ilman yksityiskohtia. Venäjän kaasuyhtiö väittää, että Moldovan velka kulutetusta kaasusta Transnistriaa lukuun ottamatta on yli 700 miljoonaa dollaria, josta noin 300 miljoonaa dollaria on sakkoja ja sakkoja. Moldovan viranomaiset väittävät olevansa valmiita tunnustamaan koko velan vasta riippumattoman tarkastuksen jälkeen.

Viime lokakuussa osapuolet sopivat tilintarkastuksesta. Moldovan hallitus ei kuitenkaan pitkään aikaan löytänyt tilintarkastusyhtiötä. Elokuussa tuli tiedoksi, että Moldovan viranomaiset tekivät tilintarkastussopimuksen norjalaisen Wikborg Rein Advokatfirman ja British Forensic Risk Alliance & Co:n kanssa. Tuolloin Moldovan viranomaiset sanoivat, että yritysten tulee suorittaa tilintarkastus ennen 30.1.2023. https://interfax.com/newsroom/top-stories/82717/

 

Kommentit