Kasvien kasvu Kiinan avaruuslaboratoriossa hyvässä kunnossa | GLOBALink


Lähde: Xinhua, Toimittaja: huaxia, 2022-08-31 21:29:00

Kahden kasvin siemenet Kiinan Wentian-laboratoriomoduulissa ovat itäneet ja ovat nyt hyvässä kunnossa, kerrotaan maan avaruusasemalla maanantaina pidetyn kasviviljelykokeiden edistymisestä.

Kahden kasvin, Arabidopsiksen ja riisin, siemennäytteet asennettiin laboratoriomoduulin elämänekologiseen koekaappiin, joka lähti avaruuteen heinäkuussa. Avaruuden kasvukokeet aloitettiin 29. heinäkuuta maaohjeilla.

Arabidopsiksen taimet ovat kasvattaneet useita lehtiä ja riisin taimet ovat kasvaneet noin 30 senttimetrin korkeuteen. Myöhemmin heidän elinkaarensa kokeita tehdään avaruussiementen saamiseksi, tiedotettiin.

Maa on onnistuneesti hankkinut Arabidopsiksen avaruussiemeniä aiemmalla avaruuskokeella, sanoi Zheng Huiqiong, Kiinan tiedeakatemian molekyylikasvien huippuosaamisen keskuksen tutkija.

Zheng lisäsi, että riisin elinkaarikoe Wentian-laboratoriomoduulissa toivottavasti onnistuisi ja tarjoaisi teoreettisia ohjeita avaruusviljan tuotantoon.

Kasvien kasvu avaruudessa kohtaa ongelmia, kuten viivästynyt kukinta, alhainen siementen kypsymisaste ja huonontunut siementen laatu, ja vain harvat viljelykasvit, kuten rapsi, vehnä ja herneet, ovat saaneet päätökseen kokeita avaruudessa siementen saamiseksi, Zheng sanoi.

Tuottaja Xinhua Global Service

https://english.news.cn/20220831/2e81c9a46000422c840b615fd52ced9f/c.html

 

Kommentit