IAEA:n operaatio nyt jonossa rajanylityspaikalla Kiovan hallitsemalla alueella – Zaporizhzhjan viranomaiset | Interfax

31. elokuuta 2022 klo 12.45

MOSKOVA. 31. elokuuta (Interfax) - Kansainvälisen atomienergiajärjestön (IAEA) valtuuskunta on tällä hetkellä jonossa ylityspaikalla Kiovan hallitsemalla alueella, Zaporizhzhjan alueen väliaikaisen hallinnon päällikkö Jevgeni Balitski sanoi.#Delegaatio #Hallitus #IAEA #Ydinvoima #Alueellinen #viranomaiset #Ukraina #Zaporizzhya #Venäjä


"Tänään saldomme on suunnilleen seuraava: 200-250 ajoneuvoa lähtee hallinnassamme olevalta Zaporizhzhjan alueen alueelta ja noin 1000-1500 saapuu puolellemme palaamassa rauhalliselle alueelle. Tämä saattue on siis jossain tällä linjalla. sillä puolella Zaporizhzhyaa", Balitski kertoi Rossija-24 (VGTRK) -televisiokanavalle keskiviikkona.

Balitskyn mukaan IAEA:n operaatio pyysi Zaporizhzhjan alueen viranomaisia ​​auttamaan sen kulkua Venäjän hallinnassa olevan rajanylityspaikan läpi.

"Vastauksena ehdotukseen nopeuttaa tätä prosessia, sanoin, että en aio tehdä niin. Antakaa heidän odottaa jonossa. [...] Antakaa heidän odottaa jonossa ja puhua ihmisten kanssa. Ihmiset kertovat heille kaiken, kertoo heille totuuden. Meillä ei ole mitään salattavaa", hän sanoi.

"Ukrainalainen osapuoli on tällä hetkellä vastuussa heidän kulkemisestaan ​​alueellemme, ja kun he kulkevat asianmukaisesti rajanylityspaikan läpi, olemme sitten vastuussa heidän turvallisuudestaan ​​ja viemme heidät laitokseen", hän sanoi.

Balitsky sanoi aiemmin, että IAEA:n operaation vierailun ohjelma Zaporizhzhjan ydinvoimalaitokselle Enerhodarissa Venäjän hallitsemassa osassa Zaporizhzhya aluetta kattaa yhden päivän.

"Vierailun ohjelma kattaa yhden päivän. Heidän on tarkoitus katsoa tehtaan toimintaa yhdessä päivässä. Ne elementit, jotka he sanovat prosessissa, voidaan tarkastaa. Tässä vaiheessa [tehtävän ilmoitettu tavoite] on "tutustua" itsensä kanssa tehtaan työn kanssa. Meille tämä on epämääräinen käsite", Balitsky sanoi.

Suunnitelmissa on, että delegaatio saapuu Venäjän asevoimien hallitsemalle alueelle Vasylivkan kautta lähellä kontaktilinjaa ja suuntaa välittömästi Enerhodariin, hän sanoi.

"Heidän pitäisi lähteä jo illalla [samana päivänä], päiväsaikaan", Balitsky sanoi.

Balitsky uskoo, että IAEA:n asiantuntijat tutkivat kaksi toimivaa reaktoria, jätevaraston ja jäähdytysjärjestelmän. Heille näytetään myös Ukrainan hyökkäysten seuraukset.

Zaporizhzhjan alueen viranomaiset näyttäisivät myös IAEA-operaation Enerhodarin asuinalueita Ukrainan pommittamana, mutta epäilevät sen asianmukaista arviointia.

"Näytämme kaiken, mikä on näytettävää. Teemme kaiken, mikä riippuu meistä. Ja yritämme, että maailma saisi tämän viraston kautta selville totuuden siitä, kuka on ydinterroristi. Mutta meillä ei ole suuria toiveita ", Balitsky sanoi.

https://interfax.com/newsroom/top-stories/82710/

 

Kommentit