Yli 14 000 lasta evakuoitiin Ukrainasta, DPR:stä ja LPR:stä Venäjälle viimeksi kuluneen päivän aikana - Mizintsev / TASS

- On raportoitu, että 574 387 henkilöautoa on ylittänyt Venäjän rajan operaation alkamisen jälkeen. Kiitos Heikki Sipilälle jutusta, lue lisää tästä klikaamalla!


https://tass.ru/armiya-i-opk/15488739
 

MOSKOVA, 16. elokuuta. /TASS/ --- Yli 25 000 ihmistä, mukaan lukien yli 14 000 lasta, evakuoitiin Ukrainan vaarallisilta alueilta sekä Luganskin ja Donetskin kansantasavallasta Venäjälle päivän aikana, sanoi Venäjän maanpuolustuksen hallintakeskuksen päällikkö Mihail Mizintsev tiistaina.

 
"Huolimatta Kiovan hallinnon aiheuttamista vaikeuksista ja esteistä, päivän aikana peräti 25 501 ihmistä, mukaan lukien 14 242 lasta, evakuoitiin vaarallisilta alueilta Ukrainan eri alueilla sekä Luganskin ja Donetskin kansantasavallasta Venäjälle ilman ukrainalaisen osapuolen viranomaisten osallistumista, hän sanoi. "Erityisen sotilasoperaation alusta lähtien peräti 3 420 866 ihmistä, mukaan lukien 555 902 lasta, on evakuoitu."


Mizintsevin mukaan, joka johtaa myös Venäjän humanitaarisen avun yhteistä koordinaatiokeskusta Ukrainassa, Venäjän rajan ylitti 5 262 henkilöautoa kuluneen vuorokauden aikana ja 574 387 henkilöautoa operaation alusta.
 

Hän kertoi myös, että lähes 30 evakuointipyyntöä tuli päivän aikana Ukrainassa olevilta ihmisiltä, ​​jotka haluttiin evakuoida Venäjälle, Donetskin ja Luganskin kansantasavallalle tai Venäjän hallitsemille alueille Ukrainassa. "Ukrainan humanitaarisen avun yhteinen koordinaatiokeskus, liittovaltion toimeenpanoelimet, Venäjän alueet ja erilaiset julkiset organisaatiot saivat päivän aikana 27 evakuointipyyntöä Venäjälle, Donetskin ja Luganskin kansantasavallalle sekä Venäjän hallitsemille alueille Zaporozhyessa. , Nikolajevin, Harkovin ja Hersonin alueilla", hän sanoi ja lisäsi, että tietokannassa on 2 760 255 tällaista pyyntöä 2 139 siirtokunnalta Ukrainassa ja Kiovan hallitsemalta alueelta Donbassissa.

TASS


Kommentit