Wall Streetin sijoittajat palaavat yksi toisensa jälkeen Venäjän markkinoille | Al Jazeera, CNBC, ja muut lähteet - 9 tuntia sitten julkaisusta

On mahdollista, että JPMorgan Chase & Co., Bank of America, Citigroup, Deutsche Bank, Barclays ja Jefferies Financial ovat palanneet Venäjän joukkolainoihin

"...Amerikkalaiset taloustieteilijät olivat hämmentyneitä ruplan kestävyydestä sen jälkeen, kun valuutta palautui pari kuukautta Ukrainan sodan alun jälkeen."

Venäjän BKT laskee odotettua vähemmän, Wall Street palaa Venäjän joukkolainoihin, Putin kritisoi Yhdysvaltain "hegemoniaa"

Vaikka Ukrainassa käynnissä oleva sota jatkuu, Venäjän federaation talouskehitysministeriö ilmoitti tällä viikolla, että Venäjän taloudelliset vaikeudet ovat odotettua lievempiä. Venäjän talousministeriön mukaan talouden bruttokansantuotteen (BKT) arvioidaan laskevan tänä vuonna 4,2 prosenttia, eikä Venäjän inflaatio ole niin korkea kuin ekonomistit aikoinaan ennustivat. Samaan aikaan Ison-Britannian inflaatio ylitti 10 % ja Euroopan unionin inflaation odotetaan olevan yhtä korkea. Venäjän presidentti Vladimir Putin syyttää Yhdysvaltoja maailman synkästä taloudesta ja Ukrainassa käynnissä olevasta sodasta ja korostaa, että Yhdysvallat tarvitsee "konflikteja säilyttääkseen hegemoniansa".

Venäjän talouskehitysministeriön ennusteet ovat paljon parempia kuin alun perin ennustettiin

Bitcoin.com News kertoi kesäkuun lopussa Venäjän ruplan nousevan korkeimmalle tasolle suhteessa Yhdysvaltain dollariin ja kuinka eräs taloustieteilijä sanoi, ettei maailman tulisi jättää huomiotta ruplan kurssia. Yhdysvallat ja monet länsimaat ovat asettaneet Venäjälle pakotteita Ukrainan konfliktista. Kun sota alkoi viime helmikuussa, analyytikot ja ekonomistit odottivat Venäjän talouden uppoavan eikä toipuvan maailman tiukimmista rahoitusrajoituksista vuosiin. Amerikkalaiset taloustieteilijät olivat kuitenkin hämmentyneitä ruplan kestävyydestä sen jälkeen, kun fiat-valuutta palautui pari kuukautta alkuperäisen hyökkäyksen jälkeen.

Tällä viikolla Venäjän talouskehitysministeriö tarkensi, että Venäjän taloudella menee odotettua paremmin, ja vaikka bruttokansantuote supistuu tänä vuonna, inflaatio ei ole niin korkea. Uutinen seuraa nousevaa inflaatiota Euroopassa ja Isossa-Britanniassa, ja Ison-Britannian kuluttajahintaindeksi ylitti tällä viikolla 10 %. USA:n inflaatio on ollut korkea, kun kuluttajahintaindeksi (CPI) laski kesäkuussa 9,1 prosenttiin ja heinäkuussa se jäähtyi jonkin verran, kun se oli 8,5 prosenttia. Samaan aikaan Venäjä, Kiina ja BRICS-maat suunnittelevat uuden kansainvälisen varantovaluutan luomista, ja Venäjän keskuspankki aikoo ottaa käyttöön digitaalisen ruplan vuonna 2024. Ministeriö arvioi aikoinaan maan BKT:n supistuvan 12 %. data näyttää nyt toisenlaisen tarinan.

Al Jazeera raportoi: "Venäjän bruttokansantuote (BKT) pienenee 4,2 prosenttia tänä vuonna, ja käytettävissä olevat reaalitulot pienenevät 2,8 prosenttia verrattuna kolme kuukautta sitten havaittuun 7,8 prosentin ja 6,8 prosentin laskuun." Al Jazeera kertoo, että tämä paljon odotettua pienempi BKT:n lasku johtuu siitä, että 46 maata on asettanut Venäjälle pakotteita ja Venäjän federaatiota vastaan ​​on määrätty 9 117 taloudellista sanktiota. Raportin mukaan talousministeriö odottaa vuoden 2022 loppuvuoden inflaation nousevan 13,4 prosenttiin. Venäjän presidentti Vladimir Putin selitti myös tällä viikolla, että Venäjä myy "korkean tarkkuuden aseita ja robotiikkaa" ystävällisille maille Al Jazeeran toimittajien mukaan.


Vladimir Putin kritisoi Yhdysvaltojen hallitusta - sanoo Nancy Pelosin matkan Taiwaniin olevan "räikeä epäkunnioituksen osoitus"

Putin syyttää Yhdysvaltoja taloudellisen hegemoniansa säilyttämisestä, ja viime tiistaina Moskovassa pitämässään puheessa Venäjän presidentillä ei ollut ongelmia tuomita Yhdysvaltain hallituksen toimia. "He tarvitsevat konflikteja säilyttääkseen hegemoniansa", Putin sanoi puheessaan. "Siksi he ovat tehneet ukrainalaisista kanuunanruokaa. Ukrainan tilanne osoittaa, että Yhdysvallat yrittää vetää konfliktia ulos, ja se toimii täsmälleen samalla tavalla yrittäessään ruokkia konflikteja Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Putin räjähti myös Nancy Pelosille hänen äskettäisestä Taiwan-vierailusta ja huomautti, että vierailu oli tarkoituksellinen. ”Amerikkalainen seikkailu Taiwanissa ei ollut vain vastuuttoman poliitikon matka. Se oli osa USA:n harkittua ja tietoista strategiaa, jonka tarkoituksena oli horjuttaa tilannetta ja luoda kaaosta alueelle ja koko maailmaan, räikeä osoitus toisen maan suvereniteettia ja sen omia kansainvälisiä velvoitteita kohtaan osoittamasta epäkunnioituksesta, Putin sanoi puheessaan Moskovassa. Tiistai. Lisäksi maan talousministeriö jätti pois ennustetut öljyn hinnat, eikä antanut mitään syytä, miksi tiedot jätettiin pois. Raporteissa todetaan, että Venäjän federaation hallitus ja budjettikomitea tarkastelevat ministeriön ennusteita.

Raportit väittävät, että JPMorgan Chase & Co., Bank of America, Citigroup, Deutsche Bank, Barclays ja Jefferies Financial ovat palanneet Venäjän joukkolainoihin

Vaikka Al Jazeeran lähteitä pidetään puolueellisina, amerikkalaiset raportit vahvistavat myös, että Venäjän taloudella ei mene niin huonosti kuin aiemmin odotettiin. CNBC kertoi tiistaina, että Venäjän talous "hukkaa, ei hukkumassa". Lisäksi Wall Streetin sijoittajat "ovat varovaisesti palanneet Venäjän valtion ja yritysten joukkolainojen markkinoille", Fox Newsin mukaan. The Overshootin julkaisema raportti korostaa, että "Venäjän puristus on löystymässä". The Overshootin taloustieteen, rahoituksen ja historian kirjailija Matthew C. Klein selittää, että "vienti Venäjälle tärkeimmistä tuotantotalouksista on kasvanut nopeasti huhtikuusta lähtien". Näistä raporteista huolimatta on olemassa muutamia kertomuksia, jotka antavat ristiriitaisen näkökulman ja väittävät, että "pakotteet [ovat] tuhoisia [Venäjän] taloutta".

Levyn kirjoittajat Sean Powers ja Will Jarvis selittivät tiistaina, että vaikka Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi, että maan taloudella "taloustieteilijöiden ja jokapäiväisten venäläisten mukaan menee hienosti, se ei ole koko tarina". Powers ja Jarvis haastattelevat pienyrityksen omistajaa Venäjältä, joka sanoo, että sanktiot ovat vähentäneet hänen tulojaan 20 prosenttia. Lisäksi The Record -lehden toimittajat keskustelevat Venäjän taloudesta kahden Yalen jäsenen, Jeffrey Sonnenfeldin Yale School of Managementista ja Steven Tianin kanssa Yalen Chief Executive Leadership Institutesta. Yalen taloustieteilijöiden mukaan "Venäjän on vietävä energiaa pelastaakseen kierteisen taloutensa."

Tagit tässä tarinassa
#AlJazeera, #BankofRussia, #BRICS, #Nations, #budjettikomitea, #Kiina, #cnbc, #EUn, #inflaatio, #rahoituspakotteet, #FoxNews, #bruttokansantuote, #BKT, #lasku, #bruttokansantuote, #inflaatio, #JeffreySonnenfeld, #MatthewCKlein, #NancyPelosi, #Venäjä, #Venäjän, #joukkovelkakirjat, #Venäjänfederaatio, #pakotteiden, #kohteena, #oleva, #maa, #sanktiot, #vakavuus, #StevenTian, #​​Taiwan, #ylilyönti, #ennätys, #Britannian #inflaatio, #Ukraina, #Yhdysvallat, #Yhdysvaltain, #hallitus, #Yhdysvaltain, #inflaatio, #VladimirPutin, #WallStreet, ja #länsimaat 


https://news.bitcoin.com/russias-gdp-decline-less-severe-than-expected-wall-street-returns-to-russian-bonds-putin-criticizes-us-hegemony/

 

Kommentit