Venäjän lähettiläs sanoo aikovansa tavata Pentagonin viranomaisia ​​keskustellakseen uudesta START-sopimuksesta | TASS

17. elokuuta, 21:06
 

On raportoitu, että uusi START-sopimus on nykyään kultainen standardi asevalvonnan alalla, joka on säilytettävä.MOSKOVA, 17. elokuuta. /TASS/. Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettiläs kertoi keskiviikkona aikovansa tavata Pentagonin viranomaisia ​​keskustellakseen uudesta START-sopimuksesta.

Tunnisteet: #Ulkopolitiikka #Venäjä #Yhdysvallat

"Pyyntöihimme keskustella [Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin] ja hänen virkamiestensä lausuntojen sisällöstä ei ole vielä täytetty. Mutta odotan tapaavani [USA:n] puolustusministeriön ja osavaltion edustajia. Osasto lähitulevaisuudessa, jossa olisi mahdollista pistää i:tä ja selvittää, ovatko amerikkalaiset todella valmiita tasavertaiseen, molempia osapuolia hyödyttävään vuorovaikutukseen", hän sanoi Rossiya-24-televisiossa.

Yhdysvallat ei esittänyt mitään erityisiä ehdotuksia aloitteensa tarkentamiseksi, Antonov sanoi. "Uusi START-sopimus on tänään kultainen standardi asevalvonnan alalla, joka on säilytettävä. Se päättyy vuonna 2026, ja meidän on päätettävä, mitä tapahtuu seuraavaksi", diplomaatti sanoi.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden antoi 1. elokuuta lausunnon ydinsulkusopimuksen maiden konferenssin yhteydessä New Yorkissa. Hän sanoi, että Yhdysvallat on valmis keskustelemaan Venäjän kanssa uudesta asevalvontajärjestelmästä, joka korvaa uuden START-sopimuksen.

TASS

https://tass.com/politics/1494991

 

Kommentit