Venäjän ja Ukrainan sodan suorat uutiset: Zelenski varoittaa venäläisiä joukkoja ydinvoimalassa; Khersonin sillat todennäköisesti pois käytöstä | The Guardian

Venäjän ja Ukrainan sodan suorat uutiset: Zelenski varoittaa venäläisiä joukkoja ydinvoimalassa; Khersonin sillat todennäköisesti pois käytöstä

Ukrainan presidentti sanoo, että Zaporizhzhian laitoksesta ampuvista sotilaista tulee "erityinen kohde"; Britannian sotilastiedustelun mukaan tärkeimmät sillat Venäjän miehittämälle alueelle Khersonissa ovat todennäköisesti käyttökelvottomia

33 m sitten

11.19
Itä-Ukrainan Rubizhnen kaupungissa ihmiset ovat alkaneet kaivaa esiin ruumiita, jotka kiireesti haudattiin sisäpihoille taistelun huipulla haluten saada ne arvokkaasti lepoon.


Rubižne on osa Ukrainan Luhanskin aluetta, jossa Venäjän joukot ottivat täyden hallintaansa heinäkuun alussa, yli neljä kuukautta sen jälkeen, kun presidentti Vladimir Putin käynnisti "erityissotilaallisen operaation" Ukrainassa.


Miehet lapioilla poistivat maata perjantaina vaurioituneen kerrostalon ulkopuolelta 50 000 asukkaan kaupungissa.


Lilia Ai-Talatini, 48, katseli, kun työntekijät vetivät esiin peiton, joka peitti hänen äitinsä, joka oli nopeasti haudattu maaliskuussa alkaneiden ja kaupungin kahtia jakaneiden iskujen jälkeen, Reuters raportoi.


Ai-Talatini sanoi, että taistelut tuolloin estivät häntä 10 päivää pääsemästä vanhempiensa asuntoon.


Hän sanoi, että hänen äitinsä oli huonovointinen, ja kun hän kuoli, hänellä ja hänen miehellään ei ollut lapiota, ja siksi hänen täytyi raahata ruumis avoimeen maahan maahan hautaamaan ruumiin, jota hän kuvaili "epäinhimillisiksi olosuhteiksi". .


"Nyt hän on menossa hautausmaalle, meillä on siellä tontti", hän sanoi.


Irtautunut Venäjän tukema Luhanskin kansantasavalta (LPR), yksi Moskovan valtakunnista Itä-Ukrainassa, koordinoi ruumiinetsintöjä.


LPR:n virkamies Anna Sorokina sanoi, että ryhmä oli työskennellyt Rubizhnessa 10 päivää ja kaivanut 104 jäännössarjaa.


"On selvää, että sirpaleiden haavat ovat vallitsevia, mutta on myös luotihaavoja", hän sanoi ja arvioi, että kaupungissa oli yhteensä 500 epävirallista hautaa.


Etelä-Venäjän Rostovin alueen oikeuslääketieteen asiantuntija Boris Kovaljov, 44, sanoi, että esimerkkejä geneettisestä materiaalista tallennettaisiin tuntemattomien ruumiiden tunnistamiseksi.

 

Lähde: The Guardian

https://www.theguardian.com/world/live/2022/aug/14/russia-ukraine-war-live-news-zelenskiy-warns-russian-troops-in-nuclear-plant-kherson-bridges-likely-out-of-use

 

Kommentit