Ukrainan lääkemarkkinat kutistuvat määrällisesti 27 % ja arvoltaan 20 % vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla - tutkimus | Interfax

24. elokuuta 2022 klo 18.05

MOSKOVA. 24. elokuuta (Interfax) - Ukrainan lääkemarkkinoiden määrä supistui 27 prosenttia vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla ja arvoltaan 20 prosenttia vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla kriisin vuoksi, Ukrainan tiedotusvälineet kertoivat viitaten SMD:n raporttiin maan lääkemarkkinoista. vuoden 2022 ensimmäinen puolisko.

#Markkina #Romahuds #Lääketeollisuus #Ukraina
 


SMD ei kuitenkaan paljastanut absoluuttisia lukuja raportissaan.

Yhtiön mukaan katsauskauden suurin lasku maan lääkemarkkinoilla oli huhtikuussa, jolloin markkinat laskivat volyymiltaan 50 % ja arvoltaan 51 % vuoden takaisesta.

SMD:n asiantuntijat havaitsevat muuttoliikkeen ja väestön vähenemisen merkittävän vaikutuksen lääkemarkkinoiden tilanteeseen.

Samanaikaisesti asiantuntijat huomauttavat, että toukokuussa tapahtui tietty vakiintuminen ja rahamääräinen markkinoiden marginaalinen nousu viime kuukausina, mikä kuvastaa lääkkeiden hintojen nousua.

SMD:n asiantuntijat sanoivat, että tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla lääkkeiden todellinen kulutus oli suurempi kuin seurantatiedot osoittivat, koska Ukraina on vastaanottanut merkittäviä määriä humanitaarista apua.

Samaan aikaan valtion hankintojen osuus tammi-kesäkuussa 2022 pysyi volyymiltaan vakaana 21 %:ssa verrattuna 20 %:iin vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla, mutta kasvoi arvoltaan 25 %:sta 30 %:iin, kun keskitettyjen hankintojen osuus kasvoi. korkeahintaisia ​​tuotteita.

Myös kotimaisten lääkkeiden osuus nousi 38,4 prosenttiin tammi-kesäkuussa 2022 vuoden 2021 37 prosentista, yhtiön asiantuntijat totesivat.

Tutkimus viittaa siihen, että Sinovac-yhtiöstä tuli tarkistetun kauden aikana lääkemarkkinoiden johtaja, koska se osti sen Covid-19-rokotteen.

Tämä yritys sivuun Farmak säilyttää markkinajohtajan aseman huomattavasta myynnin laskusta huolimatta. Lääkeyhtiö Darnitsa on toisella sijalla ja Yuria-Pharm kolmas, SMD sanoi.

Sanofi sijoittui neljänneksi ja Arterium viidenneksi Ukrainan lääkemarkkinajohtajien luokituksessa tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

https://interfax.com/newsroom/top-stories/82508/

 

Kommentit