Ukraina pystyy viemään 5 miljoonaa tonnia maataloustuotteita kuukaudessa, realistinen arvio on 3,5–4,5 miljoonaa - UkrAgroConsult | Interfax

22. elokuuta 2022 klo 14.58

MOSKOVA. 22. elokuuta (Interfax) - Ukraina pystyy viemään 5 miljoonaa tonnia maataloustuotteita kuukaudessa Mustanmeren satamien vapauttamisen ansiosta, mutta kuukausittainen 3,5 - 4,5 miljoonan tonnin määrä näyttää realistisemmalta, Ukrainan tiedotusvälineet kertoivat viittauksella. UkrAgroConsult-konsulttitoimiston verkkosivuille maanantaina.

#vienti #vilja #UkrainaNettisivuilla kerrottiin, että markkinointivuosi 2022/2023 (heinäkuu-kesäkuu) tulee olemaan poikkeuksellinen, koska viennissä ei ole perinteisiä kausittaisia ​​huippuja, joita esiintyy sadonkorjuun aikaan.

"Jos tarkastelemme kuukausittaista vientiä markkinointivuoden 2018-2019 alusta, niin kausivaihtelut näkyvät selvästi. Ukrainan viljaviennissä on mielivaltaisesti kolme vaihetta (aaltoa): vehnän ja ohran aalto (että alkaa heinä-elokuussa), ensimmäinen maissiaalto (joka alkaa syys-lokakuussa) ja toinen maissiaalto (joka alkaa helmi-maaliskuussa, kun Etelä-Amerikan maissi katoaa maailmanmarkkinoilta), virasto sanoi.

Tällä kaudella ei ole luvassa merkittäviä vientihuippuja johtuen viime vuoden vientivalmiista runsaasta sadosta, mutta lähetysten asteittainen kasvu on kuitenkin käsinkosketeltavaa, kun satamat normalisoivat toimintaansa, se sanoi.

"Nykyiset toimitukset Odesan satamista ovat vielä pilottivaiheessa, ja markkinatoimijat jatkavat tulevaisuudennäkymien arviointia. On siis liian aikaista sanoa, että Ukraina pystyy vapauttamaan viljanvientipotentiaalinsa täysimääräisesti, kun taas vienti voi kasvaa merkittävästi elokuussa", UkrAgroConsult sanoi.

Kuten aiemmin ilmoitettiin, Ukraina on vienyt 2,98 miljoonaa tonnia viljakasveja markkinointivuoden 2022/2023 alusta, josta 1,94 miljoonaa tonnia maissia (65 % kaikista lähetyksistä), 783 000 tonnia vehnää (26 %) ja 257 000 tonnia. ohrasta (8,8 %).

Lisäksi Ukraina kuljetti heinäkuussa 2022 kaikilla kuljetusvälineillä 2,26 miljoonaa tonnia viljaa, öljysiemeniä ja maataloustuotteita, mikä on 22,7 % enemmän kuin kesäkuussa.

https://interfax.com/newsroom/top-stories/82440/

 

Kommentit