TASS | Venäjän keskuspankki rajoittaa osaa spekulatiivisista kaupoista osakemarkkinoilla

8. elokuuta, 18:16

Keskuspankki totesi, että rajoituksia ei sovellettu osakkeisiin, jotka sijoittaja on hankkinut talletustodistusten mitätöinnin seurauksena edellyttäen, että sijoittaja piti niitä hallussaan ennen 1.3.2022

MOSKOVA, 8. elokuuta. /TASS/. Venäjän keskuspankki on rajoittanut tiettyjä spekulatiivisia transaktioita osakemarkkinoilla säilyttääkseen rahoitusvakauden.

Erityisesti säilytysyhteisöt ja rekisterinpitäjät eivät voi käydä kauppaa ulkomaisilta säilytys- tai säilytystileiltä siirretyillä arvopapereilla kuuden kuukauden sisällä muilla kuin ennen 1.3.2022 ostetuilla arvopapereilla, sääntelyviranomainen raportoi maanantaina. Tällaista kuuden kuukauden rajoitusaikaa sovelletaan myös arvopapereihin, joita ulkomaiset asukkaat ovat ostaneet ystävällisistä maista ja määräysvallassa olevien ulkomaisten yhtiöiden (paitsi Valko-Venäjän tasavallan asukkaita) muilta ulkomailla asuvilta 25.6.2022 välisenä aikana. päivämäärä, jolloin C-tyypin talletustili luokiteltiin uudelleen tavalliseksi talletustiliksi. Lisäksi säilytysyhteisöt määrätään varmistamaan tällaisten varojen erottaminen toisistaan.

Rajoitukset eivät koske osakkeita, jotka sijoittaja on hankkinut talletustodistusten mitätöinnin seurauksena, mikäli sijoittaja omisti ne ennen 1.3.2022, keskuspankki huomautti. Uudet rajoitukset eivät koske arvopaperilainasopimuksen täytäntöönpanosta tai repon toisesta osasta syntyviä osakkeita, jos ensimmäisessä osassa määrätään omistusoikeuden osoittavien talletustodistusten siirrosta. Muita poikkeuksia ovat Venäjän federaatiossa tehtyjen ulkomaisten investointien valvontatoimikunnan hyväksymät liiketoimet.

Venäjän keskuspankki on äskettäin paljastanut, että jotkut välittäjät tarjoavat asiakkailleen ostaa arvopapereita ulkomailla asuvilta ulkomaisilla lainkäyttöalueilla ja lupaavat siirtää kyseiset varat Venäjän säilytysyhteisöille. "Sääntelyviranomainen kiinnittää sijoittajien huomion riskeihin, joille he altistuvat, jos he osallistuvat välittäjien tarjoamiin kauppoihin. Sijoittajat eivät voi myydä ostettuja arvopapereita oman harkintansa mukaan. Ei myöskään ole takeita siitä, että he niillä on odotettu taloudellinen tulos", raportissa sanotaan. Tällaisia ​​palveluita mainostaessaan välittäjien tulee paljastaa asiakkailleen kaikki riskit, jotka liittyvät arvopapereiden ostamiseen ulkomailta vihamielisiä maita edustavilta ulkomailta asuvilta, sääntelijä lisäsi.

https://tass.com/economy/1491029

Kommentit