Serbia ei tarvitse ulkomaisia ​​tukikohtia – presidentti Vučic TASSIn mukaan

17. elokuuta, 19:19
 

Serbian johtajan mukaan Serbia haluaa välttää konfliktin kärjistymisen hinnalla millä hyvänsä 


 

BRYSSELI, 17. elokuuta. /TASS/. Serbia ei näe tarvetta isännöidä ulkomaisia ​​sotilastukikohtia ja pitää kiinni tästä politiikasta, Serbian presidentti Alexandar Vucic sanoi tiedotustilaisuudessa keskiviikkona Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen.

"Serbia ei tarvitse ulkomaisia ​​sotilastukikohtia. Serbia on sotilaallisesti neutraali valtio, joka haluaa säilyttää rauhan, varmistaa taivaan ja maansa sekä kansansa ja väestönsä turvallisuuden yksin. tapaus tulevaisuudessa", presidentti sanoi.

Vucic sanoi myös, että hänen maansa haluaa edelleen vahvistaa yhteistyötä ja suhteita sekä Kosovon kansainvälisten turvallisuusjoukkojen (KFOR) että Naton kanssa kokonaisuudessaan sekä "välttää konfliktin kärjistymistä hinnalla millä hyvänsä".

Jotkut tiedotusvälineet kertoivat aiemmin, että Serbia harkitsi Venäjän sotilastukikohdan isännöimistä. Venäjän suurlähettiläs Serbiassa sanoi, että on Serbian suvereeni asia, isännöikö ulkomaista sotilastukikohtaa.

Serbian presidentti ja Kosovon pääministeri, jonka itsenäisyyttä ei ole tunnustettu, saapuivat Brysseliin EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan Josep Borrellin kutsusta. Heidän odotetaan tapaavan EU:n Länsi-Balkanin erityisedustajan Miroslav Lajcakin 18. elokuuta.

Tilanne Kosovossa ja Metohijassa heikkeni dramaattisesti 31. heinäkuuta illalla sen jälkeen, kun Kosovon poliisi oli sulkenut Serbian rajalla olevan tarkastuspisteen aikoen määrätä Serbian asiakirjojen kiellon 1. elokuuta alkaen. Vastauksena Kosovon pohjoisosan serbit ottivat kaduille ja tukossa oleville moottoriteille. Poliisi ja Kosovo-joukot (KFOR), Naton johtamat kansainväliset rauhanturvajoukot Kosovossa, vedettiin sillalle Ibar-joen yli, joka yhdistää Kosovska Mitrovican pohjois- ja eteläosat. Kansainväliset ponnistelut johtivat Pristinan päätökseen lykätä Serbian asiakirjojen kieltoa syyskuun 1. päivään.

TASS

https://tass.com/world/1494901

 

Kommentit