Reuters | Japani on edelleen avoin vuoropuhelulle Kiinan kanssa - Japanin ulkoministeri

Reutersin toimesta, 5. elokuuta 2022, klo 9.04

TOKIO (Reuters) - Japanin ulkoministeri Yoshimasa Hayashi sanoi perjantaina, että Japani on edelleen avoin vuoropuhelulle Kiinan kanssa, koska viestinnän pitäminen ehjänä on sitäkin tärkeämpää, kun suhteet ovat kireät.

Hayashin kommentti toimittajille tuli sen jälkeen, kun Kiina peruutti torstaina Hayashin ja hänen kiinalaisen kollegansa tapaamisen, joka oli tarkoitus pitää ASEAN-tapahtumien sivussa Kambodžassa, koska se oli tyytymätön G7:n julkilausumaan, jossa Pekingiä kehotettiin ratkaisemaan Taiwaniin liittyvät jännitteet rauhanomaisesti.

Kiina käynnisti kaikkien aikojen suurimmat sotilasharjoitukset Taiwanin ympärillä olevilla merillä ja taivaalla torstaina, päivä sen jälkeen, kun Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi raivostutti Pekingin tekemällä solidaarisuusmatkan saarelle.

"Tällaisina aikoina, kun tilanne on jännittynyt, hyvä kommunikointi on tärkeää. Japani on aina avoin vuoropuhelulle Kiinan kanssa", Hayashi sanoi.

Hayashi sanoi myös, että hänen kiinalaiset ja venäläiset kollegansa Wang Yi ja Sergei Lavrov olivat poissa, kun hän piti perjantaina yhdessä ASEANiin liittyvässä kokouksessa huomautuksia, joissa hän vahvisti huoneessa olevan henkilön kertomukset.

"Uskon, että ulkoministeri Wang astui ulos tietyksi ajaksi, mukaan lukien silloin, kun tein huomautuksia", Hayashi sanoi ja lisäsi, että Lavrov teki samoin.

G7-maiden kehittyneiden talouksien jäsenenä Japani on määrännyt Venäjää vastaan ​​monenlaisia ​​pakotteita sen jälkeen, kun se hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa.(Raportti Kiyoshi Takenaka; editoijat Philippa Fletcher ja Hugh Lawson)

(C) Tekijänoikeus 2022 Thomson Reuters.

Tunnisteet: #Taiwan, #Aasia, #Japani


https://www.usnews.com/news/world/articles/2022-08-05/japan-remains-open-to-dialogue-with-china-japan-foreign-minister

Kommentit