Putin moittii lännen "takapajuista" hegemoniaa, hahmottelee Venäjän tavoitteita | TASS

  • Kuten Venäjän johtaja huomasi, Venäjä "ottaa muita askelia demokraattisemman maailman rakentamiseksi"

16. elokuuta, 15:02 - #Ulkopolitiikka, #VladimirPutin.

PATRIOT PARK /Moskovan alue/, 16. elokuuta. /TASS/. Länsimaat tarttuvat epätoivoisesti "takapajuista hegemoniaansa", mutta yksinapaisesta maailmanjärjestyksestä on tulossa menneisyyttä, Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi puheessaan Moskovan 10. kansainvälisen turvallisuuskonferenssin yleisölle tiistaina.Valtionpäämies totesi, että länsi tarvitsee konflikteja pysyäkseen vallassa, joten Yhdysvallat ja sen liittolaiset sekaantuvat aktiivisesti muiden maiden asioihin ja ruokkivat kaikenlaisia ​​provokaatioita ja sisällissotia. Lännen hegemonia merkitsee pysähtyneisyyttä koko maailmalle. On kuitenkin mahdollista vähentää jännitteitä ja voittaa yleisiä uhkia vahvistamalla nykyaikaisen moninapaisen maailman järjestelmää. Venäjä jatkaa askelia kohti demokraattisemman maailman rakentamista ja olemassa olevien kansainvälisen turvallisuuden mekanismien jalostamista.

TASS kokosi Putinin keskeiset lausunnot.
Moninapaisesta maailmanjärjestyksestä

Moninapaisen maailmanjärjestyksen muotoja muovataan aktiivisesti. "Yhä useammat maat ja ihmiset valitsevat vapaan suvereenin kehityksen tien ainutlaatuisuuden, perinteiden ja arvojen perusteella."

Objektiivisia moninapaisen maailman
muovaamisprosesseja vastustavat "länsi-globalistiset eliitit, jotka sytyttivät kaaosta sytyttämällä vanhoja ja uusia konflikteja ja toteuttamalla niin sanottua rajoituspolitiikkaa, joka olennaisesti heikentää kaikki vaihtoehtoiset suvereenit kehityspolut".

Globalistiset eliitit "yrittävät takertua hegemoniaan, joka lipsahtaa heidän sormiensa välistä hinnalla millä hyvänsä, ja pyrkivät pitämään maat ja kansat uuskolonialistisen järjestyksen otteessa". "Heidän hegemoniansa merkitsee pysähtyneisyyttä koko maailmalle ja koko sivilisaatiolle, ja se sisältää kiihkoilua, peruutuskulttuuria ja uusliberaalista totalitarismia."

Yksinapaisen maailmanjärjestyksen aikakausi on katoamassa menneisyyteen. "Vain nykyaikaisen moninapaisen maailman järjestelmää oleellisesti vahvistamalla on mahdollista vähentää jännitteitä maailmanlaajuisesti, voittaa uhkia ja riskejä sotilaallisella ja poliittisella alueella, lisätä maiden välistä luottamusta ja varmistaa niiden vakaa kehitys."
Ukrainasta

Länsi tarvitsee konflikteja "pitääkseen kiinni hegemoniastaan". "Juuri tästä syystä he suunnittelivat käyttävänsä Ukrainan kansaa kanuunanruokana, toteuttivat "Venäjän vastaisen" hankkeen, sulkivat silmänsä uusnatsi-ideologian leviämiseltä, Donbassin asukkaiden joukkoteurastukselta ja ovat tulvinut ja tulvinut edelleen Kiovan hallintoa aseilla, mukaan lukien raskaat aseet."

Näissä olosuhteissa Venäjä päätti suorittaa erityisen sotilaallisen operaation Ukrainassa täysin YK:n peruskirjan mukaisesti. "Tämän operaation tavoitteet on määritelty selkeästi - se on varmistaa Venäjän ja kansalaistemme turvallisuus sekä Donbassin asukkaiden puolustaminen kansanmurhalta."

"Ukrainan tilanne todistaa USA:n yrityksistä jatkaa tätä konfliktia. Ja se toimii täsmälleen samalla tavalla sytyttämällä konfliktipotentiaalin Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa."
 

Lännen toiminnasta


"USA ja sen vasallit puuttuvat törkeästi suvereenien valtioiden sisäisiin asioihin. He järjestävät provokaatioita, valtiovallankaappauksia ja sisällissotia. Uhkailua, kiristystä ja painostusta he yrittävät pakottaa itsenäiset valtiot taipumaan tahtonsa mukaan ja elämään sääntöjen mukaan jotka ovat heille vieraita."

Lännen tavoitteena on "pitää valtaansa käyttämällä tätä mallia, jonka avulla se voi ruokkia koko maailmaa, kuten se on tehnyt vuosisatojen ajan, ja tällaista mallia voidaan ylläpitää vain väkisin".

Länsi hylkäsi Venäjän ehdotukset keskinäisistä turvatoimista. Samaan aikaan Nato laajenee itään ja vahvistaa sotilaallista infrastruktuuriaan. "Suullisesti se selitetään tekopyhästi tarpeella vahvistaa turvallisuutta Euroopassa, kun taas todellisuudessa tapahtuu juuri päinvastoin."

Länsi muodostaa aggressiivisia sotilaallisia poliittisia liittoja, kuten AUKUS (Australia, Iso-Britannia ja Yhdysvallat), "levittääkseen Aasian ja Tyynenmeren alueelle sen blokkijärjestelmää, joka on analoginen Naton kanssa Euroopassa".

Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin vierailu Taiwanissa oli huolellisesti suunniteltu provokaatio. "Yhdysvallat yritti jälleen kerran tietoisesti lisätä öljyä tuleen horjuttaakseen tilannetta Aasian ja Tyynenmeren alueella. Amerikan Taiwania koskeva suunnitelma ei ole vain yhden vastuuttoman poliitikon matka vaan osa USA:n tietoista strategiaa horjuttaa ja kylvää kaaosta alueen ja maailmanlaajuisen tilanteen kanssa, [tämä on] vastenmielinen osoitus epäkunnioituksesta muiden maiden suvereniteettia ja omia kansainvälisiä velvoitteitaan kohtaan."https://tass.com/politics/1494263

Kommentit