Pars Today: Turkin Erdogan: Yhdysvallat ruokkii edelleen terrorismia Syyriassa, Irakissa

20. elokuuta 2022 klo 5.41 UTC

Erdogan puhui toimittajille torstaina yhden päivän työvierailun jälkeen Ukrainaan, ja sanoi, että Washington ja sen liittoutuneiden joukot "ruokkivat ensisijaisesti terrorismia" Syyriassa.

"He tekivät sen raa'asti ja tekevät sitä edelleen", hän sanoi. "He eivät kyllästyneet siihen, ja he tekivät saman ruokinnan myös Irakissa. Kenelle? Jälleen terroristijärjestöille. Jos Irakissa on tänään levottomuuksia, sen takana on valitettavasti Yhdysvallat."

Vuosien varrella on ilmestynyt lukemattomia raportteja, jotka paljastavat Yhdysvaltain armeijan tuen terroristiryhmille, mukaan lukien Daeshille, Syyriassa ja Irakissa.

Vielä toukokuussa useat vangitut Daesh-terroristit tunnustivat tehneensä tiivistä yhteistyötä al-Tanfin tukikohtaan, joka sijaitsee lähellä Syyrian rajoja Irakin ja Jordanian kanssa Keski-Syyrian Homsin maakunnassa, sijoitettujen Yhdysvaltain armeijan kanssa erilaisten terroritekojen yhteydessä. ja sabotaasi.

Syyrian valtion ylläpitämässä televisioverkossa lähetettyjen tunnustusten aikana useat terroristit paljastivat, että amerikkalaiset joukot ovat käskeneet heitä kohdistamaan Syyrian hallituksen joukkoja Palmyran muinaiseen kaupunkiin ja sen ympäristöön, Tiyasin sotilastukikohtaan, joka tunnetaan myös nimellä T-4 Airbase. Shaer kaasukenttä sekä läheiset öljylähteet.

Syyrian virallinen uutistoimisto SANA kertoi nimettömänä oleviin paikallisiin lähteisiin viitaten, että joukko Daeshin terroristeja koulutettiin Yhdysvaltain sotilastukikohdassa al-Shaddadin kaupungissa Syyrian koillisosassa Hasakahin maakunnassa rakettikranaattien ampumiseen. RPG:t), olkapäältä laukaistavat raketit sekä panssari- ja ilmatorjuntaohjukset.

Erdogan kuitenkin esitti huomautuksensa viitaten Yhdysvaltain tukemiin kurdimilitanteihin, jotka ovat yhteydessä niin sanottuihin Syyrian demokraattisiin voimiin (SDF), joiden kanssa Turkki on taistellut Syyriassa. Damaskos on toistuvasti tuominnut sekä Washingtonin että Ankaran laittoman sotilaallisen läsnäolon Syyrian maaperällä.
 


https://parstoday.com/en/news/west_asia-i182208-turkey%E2%80%99s_erdogan_us_still_feeding_terrorism_in_syria_iraq


Kommentit