Pakistan osallistuu terrorismin vastaisiin harjoituksiin Intiassa lokakuussa | Minute Mirror, Pakistan

Pakistan osallistuu kansainvälisiin terrorismin vastaisiin harjoituksiin Intiassa lokakuussa, ulkoministeriö on vahvistanut.

Kirjoittanut Mirror Web, 13. elokuuta 2022, päivitetty: 6 päivää sitten


Viikoittaisessa lehdistötilaisuudessa ulkoministeriön tiedottaja Asim Iftikhar kertoi, että Shanghain yhteistyöjärjestön alueellisen terrorisminvastaisen rakenteen (SCO RATS) alaisuudessa Pakistan osallistuu Intian johtamiin harjoituksiin myöhemmin tänä vuonna.

Pakistan osallistuu tällaisiin harjoituksiin Intiassa ensimmäistä kertaa. Harjoitukset pidettäisiin Intian Mahesarissa lokakuussa ja Pakistan osallistuu jäsenenä, tiedottaja kertoi.

Pakistanin ja Intian väliset suhteet ovat olleet nousujohteisia eri aikakausina, mutta sen jälkeen, kun Pathankot, Pulwama ja lopulta Intia peruuttivat Intian laittomasti miehitettyjen Jammun ja Kashmirin (IIOJK) erityisaseman 5.8.2019, suhteet olivat heikentyneet.

Mediatietojen mukaan jopa backchannel-neuvottelut ovat myös päässeet umpikujaan, kun molemmat osapuolet ovat pitäneet kiinni kannoistaan.

Pakistan väittää, että IIOJK:n erityisaseman palauttamisen jälkeen suhteissa ei ollut mahdollista edistyä, kun taas Intia on osoittanut kiinnostusta suhteiden, erityisesti kaupan, uudelleen aloittamiseen.

Pakistanin ja Intian pääministereillä on tulevina viikkoina kaksi tilaisuutta tapaamiseen, mukaan lukien SCO-huippukokous Samarkandissa ja Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokouksen (UNGA) istunto.

Tiedottaja kertoi myös, ettei hänellä ollut mitään Shehbaz-Modin tapaamisesta SCO-huippukokouksessa. Hän sanoi, että YK:n yleiskokoukseen osallistuu korkean tason valtuuskunta Pakistanista. Hän kertoi kuitenkin, että valmistelut ovat käynnissä, minkä jälkeen tiedot jaetaan.

https://minutemirror.com.pk/pakistan-will-attend-counter-terrorism-exercises-in-india-in-october-56334/

 

Kommentit