Kuuba on symboli, Kuuballa on suuri historia | Granma

 

Kuuban viholliset tunsivat olonsa epämukavaksi paavi Franciscuksen vastauksista äskettäin televisioverkko Univisionin haastattelussa, kun hän sanoi: "Kuuba on symboli, Kuuballa on suuri historia".


Minulla on ihmissuhde Raul Castron kanssa, sanoi paavi Franciscus. 


Katolisen kirkon pää totesi myös olevansa iloinen, kun maiden välisten suhteiden ennennäkemätön normalisointi alkoi 17. joulukuuta 2014.

Tavanomaisella julmuudella, joka on tyypillistä Kuuban äärioikeistolle Yhdysvalloissa ja sen seuraajille useissa maissa, he aloittivat välittömästi hyökkäyksen paavia vastaan.

Jotkut paavin lausumista sanoista veivät heidät raivoon, kuten "Rakastan kuubalaisia ​​erittäin paljon. Minulla oli hyvät ihmissuhteet kuubalaisiin ja myös, tunnustan, minulla on ihmissuhde Raul Castron kanssa. "

The Miami media tried to make believe that the Pope’s statements arouse discontent among the "Cuban people" and the international community. They even accused him, based on their particular opinion on the subject, of betraying the inhabitants of the Island, of "scandalizing" Christians and "disrespecting" the Church.

Republican congressmen of Cuban origin said they were "deeply disappointed" by the Pope's failure to condemn the "atrocious abuses of the Castro regime" and to show solidarity with "the Cuban people's demands for freedom," according to the Los Angeles Times.

Tamara Taraciuk, acting director of Human Rights Watch for the Americas, criticized the Pope's position on Cuba, and dared to call on him to play "an important role" in human rights issues.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun äärioikeisto hyökkää paavia vastaan. Konservatiivisimmat katolilaiset ovat aina nähneet hänet paavina, joka on "liian lähellä köyhiä", ja jotkut jopa leimasivat hänet kommunistiksi, ikään kuin haavoittuvien puolella oleminen ei olisi yksi kristillisen opin keskeisistä akseleista.

Raivokuoro Kuubalaisia ​​vastaan ​​toteutettujen häpäisykampanjoiden palveluksessa meni jopa niin pitkälle kuin tavanomaisessa tietämättömyyden, huonon maun ja eettisyyden puutteen ilmaisussa viitaten "vaaraan", jota Pyhän Isän lausunto tarkoittaa. näkemys hänen erehtymättömyydestään.

Katolisen kirkon teologiassa paavin erehtymättömyys on dogma, joka julisti vuonna 1870 Vatikaanin ensimmäisessä kirkolliskokouksessa. Paavi suojataan tekemästä virhettä, kun hän julkaisee kirkolle dogmaattisen opetuksen uskon ja moraalin asioista "juhlallisen paavin määritelmän" tai ex cathedra -julistuksen arvolla.

Koska sitä pidetään uskon totuutena, katolisessa kirkossa ei sallita keskustelua, ja sitä on ehdottomasti noudatettava ja sitä on noudatettava.

Pyhä Isä ei esittänyt lausunnossaan ex cathedraa; vain joukko vihaajia voi ajatella jotain tuollaista. Hän osoitti ihmisenä rakkautensa ja ystävyytensä kuubalaisille, kansalle, joka otti hänet vastaan ​​suunnattomasti, kun hän vieraili saarella.

Paavi Franciscus sanoisi - kuten Johannes XXIII kerran sanoi ennen paavillisen kreikkalaisen korkeakoulun opiskelijoita - "Ío non sono infallibile, olen erehtymätön vain määritellessään ex cathedran, mutta en koskaan tee sitä".

Miamissa sijaitseva äärioikeisto ei anna hänelle "anteeksi" tapaamista vallankumouksen historiallisen johtajan Fidel Castro Ruzin kanssa, kun hän vieraili Kuubassa vuonna 2015. He moittivat häntä myös siitä, että hän oli vuonna 1998 Buenos Airesin arkkipiispana Argentiinassa. , hän kirjoitti kirjan Dialogos entre Juan Pablo II y Fidel Castron (Johannes Paavali II:n ja Fidel Castron vuoropuhelut), jossa hän kannatti lähentymistä Kuuban hallitukseen.

Aivan kuten he "eivät anna anteeksi" hänen mielipiteitään Kuubasta, konservatiivit eivät suvaitse Franciscuksen kantaa rauhan puolesta, hänen tukeaan samaa sukupuolta olevien ihmisten välisten siviililiittojen laillistamiselle, monenvälisyyden puolustamista ja uudistuksen tarvetta. YK:sta, jonka hän totesi yksiselitteisesti tässä järjestössä pitämissään puheissa sekä Fratelli tutissa.

Kuubassa hänen sanansa otettiin vastaan ​​ystävän sanoina, jotka olivat sopusoinnussa hänen oppiensa ja uskonsa kanssa.

 

Lähde: Granma.cu -uutisjulkaisu

 

http://istrump.life/?cmd=go&q=cuba&st=text&indexnr=0&start=&noajax=TRUE

http://en.granma.cu/cuba/2022-07-27/cuba-is-a-symbol-cuba-has-a-great-history

 

Kommentit