Granma | Kuuba aloittaa kliiniset tutkimukset Alzheimerin taudin hoitoon tarkoitetulla lääkkeellä | internet@granma.cu, käännös (C) Google LLC.

Ensimmäistä kertaa Kuubassa potilaalle tehdään tämän taudin molekyyli- ja kliininen diagnoosi.

Tekijä: Gladys Leydis Ramos López | internet@granma.cu

20. heinäkuuta 2022 11:07:49
Kuubassa alkaa pian vaiheen III kliininen tutkimus NeuralCIM:stä, kaupallisesta nimestä NeuroEPO, kuubalainen Alzheimerin taudin vastainen lääke, jolle tutkimukseen osallistuvien potilaiden luokittelu aloitettiin Havannassa.


Vaikka tämä alustava seulonta ei tarkoita kliinisen tutkimuksen täydellistä aloittamista, se on tärkeä askel edetä potilaiden oikean diagnoosin ja mukaan otettavan väestön tunnistamisessa, selitti lehdistölle ensin tohtori Kalet León Monzón. apulaisjohtaja Center for Molecular Immunology (CIM).


Potilaat, jotka ovat kiinnostuneita pääsemään mukaan kliiniseen tutkimukseen, voivat pyytää ajan lääketieteellis-kirurgiseen tutkimuskeskukseen (CIMEQ), Salvador Allenden, Manuel Fajardon ja Hermanos Ameijeirasin sairaaloihin sekä neurologiseen instituuttiin.


Tri Leslie Perez Ruiz, Alzheimerin kliinisen tutkimuksen promoottori CIM:stä, selitti, että tällä hetkellä on yli 400 potilaan tietokanta, joista 371 on kotoisin Havannasta.


Hän kertoi löytäneensä 310 omaishoitajia, jotka voivat soittaa ja heille on varattu aika konsultaatioon, joka selvittää, onko potilaalla lievä/keskivaikea Alzheimerin tauti.


Tohtori Perez Ruizin mukaan tutkimuksen vaihe III alkaa todennäköisesti ensi syyskuussa tai lokakuussa, ja siinä pyritään arvioimaan tämän nenäannostelun tehoa ja turvallisuutta.


Tältä osin hän selitti, että NeuralCIM:iä verrataan Donepeziliin, lääkkeeseen, jonka Yhdysvaltain lääkevirasto on hyväksynyt 1990-luvulta lähtien. Samaan aikaan potilaalle tehdään ensimmäistä kertaa Kuubassa Alzheimerin taudin molekyyli- ja kliininen diagnoosi.


Hän sanoi, että IV-vaiheen tutkimus suoritetaan muualla maassa potilailla, joilla on lievä/kohtalainen sairauden fenotyyppi (amnesinen variantti) ja joiden diagnoosi on vain kliininen.


Tohtori Perez Ruiz totesi myös, että hoitaja antaa lääkkeen kotona, ja hänet koulutetaan terveydenhuoltolaitoksissa NeuralCIM:n oikeaan käyttöön.


Kääntäjä ESTI


https://en.granma.cu/cuba/2022-07-20/cuba-will-begin-clinical-trials-with-drug-to-treat-alzheimers-disease

Kommentit