Kulutus laskee Venäjällä 4,2 % vuonna 2022, ja vuoden 2023:n kasvun odotetaan olevan 2,5 % - 3 % - Belousov | Interfax

Venäjän federaation hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja, jota kutsutaan yleisesti ensimmäiseksi varapääministeriksi, on Venäjän hallituksen jäsen. Ensimmäistä varajäsentä ehdottaa pääministeri, ja presidentti hyväksyy sen. Tätä virkaa ei kuitenkaan säädetä perustuslaissa, eikä se ole erillinen toimisto. 
29. elokuuta 2022 klo 16:58

MOSKOVA. 29. elokuuta (Interfax) - Venäjän kulutus laskee 4,2 % vuonna 2022 ja kasvaa 2,5-3 % vuonna 2023, ensimmäinen varapääministeri Andrei Belousov sanoi Venäjän vakauden parantamista käsittelevän hallituksen puheenjohtajiston kokouksessa, talous pakotteiden keskellä.

"Uskomme, että kulutuksen osalta tänä vuonna, kun otetaan huomioon Q2:n lasku, pudotus on noin 4 %, 4,2 %. Vuonna 2023 meillä on kaikki syyt saavuttaa noin 2,5 % - 3 % positiivisia trendejä. Belousov sanoi.

Kulutuskysynnän lasku saavutti pohjansa toisella vuosineljänneksellä ja tilanne paranee sen jälkeen, hän sanoi viitaten Venäjän talouskehitysministeriön yhdessä valtiovarainministeriön ja keskuspankin kanssa tekemän analyysin tuloksiin.

"Ja erittäin tärkeä johtopäätös, johon päädyimme perusteellisen analyysin jälkeen [...] todennäköisimmin kuluttajien kaasun kysyntä saavutti pohjan. Olemme juuri tulleet kasvuradalle. Mikä tulee olemaan tämän käyrän gradientti, kaltevuuskulma? Tämä kysymys riippuu muun muassa hallituksen toimista. Odotukset, jotka perustuvat lukuihin, trendeihin - että selvisimme pahimmasta ajasta toisella vuosineljänneksellä. Sitten tulee asteittainen parannus", hän sanoi.

Belousov sanoi, että kuluttajakysynnän "asteittainen elpyminen" on parhaillaan käynnissä.

"Näemme, että maalis-huhtikuun hintojen nousuun liittynyt shokki on pikkuhiljaa ohimenevä - enemmän se koskee elintarviketuotteita, vähemmässä määrin non-food -tuotteita, mutta kysyntä alkaa vähitellen elpyä molemmissa, " hän sanoi.

#kuluttaja #tavarat #kulutus #talous #indikaattorit #ruoka #ennuste #Venäjä #trendit

https://interfax.com/newsroom/top-stories/82640/

https://en.wikipedia.org/wiki/First_Deputy_Prime_Minister_of_Russia


Kommentit