Iran loi lähes miljoona työpaikkaa vuoden elokuussa: työministeriö | Pars Today

Globaali työmarkkinoiden vahvuustrendi näkyy myös Iranin taloudessa.

Iranin työministeriön mukaan maahan on luotu lähes miljoona työpaikkaa vuoden elokuun loppuun mennessä huolimatta maan taloudellisista ongelmista ulkomaisten pakotteiden vuoksi.


26. elokuuta 2022 klo 5.44 UTC, Tunnisteet: #Iran #Pakotteet


Apulaistyöministeri Mohammad Karimi sanoi torstaina, että Iranissa on luotu yhteensä 975 633 työpaikkaa vuoden 2021 elokuun 2021 alussa uuden hallinnon aloittamisesta.

Karimi lainasi kansallisen työllisyyden seurantajärjestelmän lukuja ja sanoi, että työpaikkojen luominen Iranissa kiihtyi maaliskuun lopulla alkaneen kalenterivuoden aikana, kun viiden kuukauden ja elokuun loppuun välisenä aikana rekisteröityjen uusien työpaikkojen määrä oli yli 634 000.

Hän sanoi, että hallitus oli suoraan rahoittanut noin 100 000 uuden työpaikan lisäämistä maaliskuun ja elokuun välisenä aikana ja lisäsi, että lähes puolet näistä työpaikoista oli Iranin palvelusektorilla.

Valtiosta riippumattomien rekrytointitoimistojen käsittelemät pysyvät uudet työpaikat ylittivät ennätysmäärän 15 000 elokuuta edeltäneiden viiden kuukauden aikana, virkamies sanoi ja lisäsi, että naisten työllisyyden osuus oli 30 prosenttia kaikista Iranissa kauden aikana luoduista työpaikoista.

Luvut tulevat siitä, että Irania kohtaa yhä yksipuolisten Yhdysvaltain pakotteiden järjestelmä, joka on rasittanut sen valtion taloutta.

Yhdysvaltain asettamat Iranin raakaöljyn vientikiellot ovat kuitenkin johtaneet toiminnan kasvuun maan ei-öljysektorilla ja auttaneet hallitusta luomaan lisää tuotanto- ja maataloustyöpaikkoja.

ME

https://parstoday.com/en/news/iran-i182754-iran_created_nearly_1_million_jobs_in_year_to_august_labor_ministery

Kommentit