Bulgaria valmistautuu neuvotteluihin Gazpromin kanssa entisen hallituksen Venäjä-vastaisen kannan jälkeen | Interfax

23. elokuuta 2022 klo 9.23

MOSKOVA. 23. elokuuta (Interfax) - Bulgarian uusi hallitus valmistautuu vaikeisiin neuvotteluihin Venäjän kanssa mahdollisesta maakaasutoimitusten jatkamisesta.

#Pankki #Bulgaria #Yritys #Tieto #Diplomatia #Energia #Valuuttavaihto #Markkinat #Kaasu #Valtio #Öljy & #Kaasu - #Alavirtaus #aktiviteetit #Venäjä #Puhut

Bulgarian energiaministeri Rosen Hristov sanoi, että edellinen hallitus vaikeutti neuvotteluja Venäjän kaasujätti Gazpromin kanssa ja karkotti venäläisiä diplomaatteja, joten tilanne ei näytä hyvältä.

On selvää, että Bulgarian on lähestyttävä Gazpromia todennäköisesti erittäin vaikeissa neuvotteluissa, mutta toivottavasti yhtiön edustajat ovat diplomaattisia ja sopimukseen kaasutoimituksista päästään, Hristov kertoi talousministeriön lehdistötilaisuudessa. .

Viranomaisten on käytävä erittäin intensiivisiä neuvotteluja poliittisella tuella ja kaikkien yksityisen sektorin kontaktien tuella, hän sanoi.

Hristov kertoi myös, että Bulgaria aloittaa neuvottelut Azerbaidžanin kanssa kaasutoimitusten lisäämisestä Kreikan kanssa kulkevan yhdysjohdon kautta. Azerbaidžanin viranomaiset suhtautuvat kuitenkin tällä hetkellä epäilevästi toimitusten lisäämiseen, hän sanoi.

Bulgaria käy myös neuvotteluja turkkilaisten yritysten kanssa putkikaasutoimitusten lisäämisestä.

https://interfax.com/newsroom/top-stories/82455/

 

Kommentit