9/11 uhrien perheet kehottavat Bideniä lähettämään jäädytetyt varat takaisin afganistanilaisille | ParsToday

18. elokuuta 2022 klo 13.10 UTC

Tiistaina Bidenille osoitetussa kirjeessä 77 perheenjäsentä kehotti presidenttiä kumoamaan helmikuussa allekirjoittamansa toimeenpanomääräyksen jakamaan puolet Afganistanin 7 miljardin dollarin omaisuudesta jaettavaksi 9/11 uhrien perheille.

Tunnisteet: Tunnisteet #USA #Afganistan #Pakotteet #Taleban #Taliban

Biden on jäädyttänyt Afganistanin keskuspankille kuuluvat varat sen jälkeen, kun sen miehitysjoukot vetäytyivät maasta elokuussa 2021.

Bidenin määräyksen mukaan 3,5 miljardia dollaria menisi humanitaariseen apuun ja loput 9/11 uhrien perheille.

"7 miljardin dollarin käyttäminen 9/11 perheenjäsenten tuomioiden maksamiseen on oikeudellisesti epäilyttävää ja moraalisesti väärin", perheet kirjoittivat kirjeessään, joka lähetettiin Valkoisen talon vanhemmalle avustajalle.

"Määrää ja vahvista, että Afganistanin keskuspankin varat kuuluvat afganistanilaisille ja vain Afganistanin kansalle", he sanoivat.

"Terrorismin uhreilla, mukaan lukien 11. syyskuun uhrit, on oikeus saada päivänsä tuomioistuimessa. Mutta heillä ei ole oikeutta rahaan, joka kuuluu laillisesti Afganistanin kansalle, he kirjoittivat. "Yksikään 9/11-perheenjäsen ei liittynyt näihin oikeudenkäynteihin viedäkseen rahaa nälkään näkeviltä afgaanilta."

Bidenin hallinto kuitenkin sulki pois miljardien dollarien arvosta jäädytettyä omaisuutta vapauttamisen tiistaina sanoen, että tavoitteena on pitää varat Talebanin ulottumattomissa.

Viime viikolla joukko kansainvälisiä taloustieteilijöitä kehotti myös Washingtonia vapauttamaan varat vedoten Afganistanin pahentuviin taloudellisiin ja humanitaarisiin katastrofeihin.

He sanoivat, että Afganistanin taloudellisen toiminnan romahtaminen ja maan aikaisempien kannattajien jyrkät leikkaukset ulkomaanapuun Yhdysvaltojen sotilaallisen vetäytymisen jälkeen ovat saaneet Afganistanin talouden pyörteeseen.

ParsToday

https://parstoday.com/en/news/world-i182094-families_of_9_11_victims_urge_biden_to_send_frozen_assets_back_to_afghan_people

 

Kommentit