Venäjän virkamies sanoo IVY:n estävän liikkumisen valtioista, joissa terroristitoiminta on lisääntynyt | TASS

Nikolai Patruševin mukaan "tämän asian käsittelyn tärkeyttä muuttoliikeyhteistyön kannalta määrittelevät IVY-maiden käynnissä olevat talouden elpymisprosessit ja valtiorajojen avaaminen".

MOSKOVA, 17. marraskuuta. /TASS/. Venäjän turvallisuusneuvoston sihteeri Nikolai Patrušev kertoi Venäjän turvallisuusneuvostojen sihteerien vuotuisessa kokouksessa itsenäisten valtioiden yhteisön (IVY) maat ovat ryhtyneet ponnisteluihin sulkeakseen kansalaisten kulkuväyliä sellaisten maiden kansalaisilta, joissa terroristitoiminta on lisääntynyt. IVY-maissa.

"Lainvalvontaviranomaisemme ja erikoispalvelumme ovat ryhtyneet tarvittaviin toimenpiteisiin estääkseen tilanteen horjumisen Kansainyhteisön alueella", hän sanoi. Patrušev korosti, että "ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin on ryhdytty sellaisten maiden kansalaisten rekrytoinnin ja liikkumiskanavien estämiseksi, joissa terroristitoiminta on lisääntynyt."

Hän totesi, että "jolla estetään yritykset siirtää terroristitoimintaa IVY:n etelärajoille, Keski-Aasian maiden erityispalveluiden kautta on järjestetty tietojenvaihtoa kansainvälisten terroristijärjestöjen toiminnan rakenteesta ja suunnitelmista".

"Yhteiset toimenpiteet kansainvälisten terroristijärjestöjen toiminnan tukahduttamiseksi komento- ja käytännön harjoituksissa ovat positiivista", hän huomautti. Patrušev lisäsi, että pandemiarajoituksista huolimatta Dušanbessa suoritettiin kesäkuussa suuri huumeiden torjuntaoperaatio (nimetty Channel-Granite Bastion). Mukana oli yli 14 000 CSTO:n toimivaltaisten viranomaisten upseeria.

"Koordinoidun toiminnan ansiosta laittomasta kaupasta takavarikoitiin yli 5,5 tonnia huumausaineita, psykotrooppisia ja voimakkaita aineita, noin 800 huumerikosta rekisteröitiin ja noin 500 henkilöä pidätettiin huumekauppaan liittyvien rikosten vuoksi", Venäjän turvallisuuspäällikkö lisäsi.

Patruševin mukaan "tämän asian käsittelyn tärkeyttä muuttoliikeyhteistyön kannalta määrittelevät IVY-maiden käynnissä olevat talouden elpymisprosessit ja valtioiden rajojen avaaminen". Tässä kokouksessa hän vaati "arvioimaan siirtolaisvirtojen elpymisen vaikutuksia yleisen turvallisuuden takaamiseksi" sekä "kysymyksiä kansainvälisen yhteistyön oikeudellisen perustan kehittämisestä tällä alalla".


TASS

https://tass.com/politics/1362611

 

Kommentit