Venäjä | Googlea uhkaa sakko, joka on enintään 1/10 vuosituloista, hallintorikosraportti laadittiin kielletyn sisällön poistamisen laiminlyönnistä | Interfax


MOSKOVA. 27. lokakuuta (Interfax) - Googlea vastaan ​​on laadittu hallinnollinen rikkomusraportti, koska se ei toistuvasti ole poistanut Venäjällä kiellettyjä tietoja, mikä uhkaa sitä 5–10 prosentin sakolla sen vuosituloista, liittovaltion lehdistöpalvelu Viestinnän, tietotekniikan ja joukkoviestimien valvontapalvelu (Roskomnadzor) sanoi.

"Roskomnadzor teki 27. lokakuuta hallinnollisen rikkomusraportin yhdysvaltalaista IT-yritystä Google LLC:tä vastaan, koska se oli toistuvasti rikkonut kiellettyä tietoa sisältäviin materiaaleihin pääsyä rajoittavaa menettelyä (Venäjän hallintorikoslain 13.41 artiklan 5 osa). Tällainen rikoksesta seuraa hallinnollinen sakko, joka voi vaihdella 1/20 - 1/10 Internet-yrityksen vuosiliikevaihdosta", se sanoi.

Hallintorikosilmoitus toimitetaan oikeuteen yrityksen saattamiseksi oikeuden eteen, Roskomnadzor sanoi.

Roskomnadzor sanoi, että sen väitteet johtuvat siitä, että YouTube-videoiden isännöintisivusto (omistaja Google LLC) "ei järjestelmällisesti noudattanut vaatimuksia Venäjällä kiellettyä tietoa sisältävän materiaalin poistamiseksi".

Aiemmin Roskomnadzor teki samanlaisen hallinnollisen rikkomuksen raportin Facebookia vastaan.

Roskomnadzor totesi, että vuoden 2021 alusta lähtien Google LLC:tä vastaan ​​on laadittu 16 ilmoitusta Venäjän hallintorikoslain artiklan 13.41 mukaisista hallinnollisista rikkomuksista, koska se ei ole poistanut kiellettyä sisältöä.

"Yhtiö on asetettu hallinnolliseen vastuuseen 32,5 miljoonasta ruplasta", telealan sääntelyviranomainen sanoi.

Google sanoo maksavansa kaikki tuomioistuimen määräämät sakot niiden tullessa voimaan.

Interfax

https://interfax.com/newsroom/top-stories/73010/

Kommentit