Fed haluaa "pelastaa" kaikki: Uusi stimuluspaketti tai taantuma | Peter Schiff ja Jari Tapio Tuominen

  • Uusi valtava stimuluspaketti on ainoa keinoa estää taantuma. Puheissa ollut uusi 1 - 3:n biljoonan Bidenin stimuluspelastuspaketti, joka asettautuu noin 1,7 biljoonan maastoon.

  • Klassisen talousopin mukaan olemme köyhempiä huomenna, sillä rahan todellinen arvo häviää kun painetaan lisää.

  • Se ei siis auta käytännössä katsoen inflaatioon laisinkaan. Kuitenkin muun muassa Yhdysvalloissa ja Venäjällä toivotaan lisää painamista, ja stimuluspaketteja - jotta "pelastetaan" kaikki.

  • OECD-maiden (28 eri maan) inflaatiotaso on korkeimmillaan aina sitten vuoden 2008, The Great Recession -taantuman. Yhdysvallat ei ole yksin maailmassa inflaation kanssa.

  • Öljyn hinta on nelinkertaistunut.


Peter Schiff kertoi ettei kyse ole nyt vain ruoan inflaatiosta, vaan inflaatiosta joka talouden alalla. "Inflaatio on nyt 13:een vuoteen korkeimmalla tasolla Yhdysvalloissa,... ja talous on taantumassa ilman lisästimulusta," kirjoittaa Peter Schiff.

Painetaan lisää rahaa, odotetaan rahanarvonmenetyksen häviävän - mitkähän kirjat nämä talouspäättäjät ovat oikein lukeneet? Ja onko taloudessa tosiaan niin suuri kupla, että se pitää painaa jo pois? Melkein traagikomedista. Totuus on, ettei ole koskaan edes ollut oppikirjoja, suuria iinjoja, edes tarpeeksi kattavaa teoriaa koskien inflaatiota. Levikkioptimaali rahalle, laskeeko joku tämän vielä joskus.

Finanssisektorilla ja muilla ydinsektoreilla menee ainakin kaksi vuotta palautua koronakriisin edeltävään kasvuun.

Vaihtoehtona kulta?

Kulta ei toimi kuten bitcoin. Se on todellinen omaisuus ja se on todellinen markkina. Eikä siinä tule olemaan sellaista parabolista liikettä. Ellei tietysti ole dollarin täydellinen romahdus, mikä ei todellakaan ole poissa pöydästä siltä osin kuin se voi tapahtua tulevaisuudessa. Mutta jos näin on, kullan hinta ei todellakaan nouse. Se on silloin vain dollarin arvon laskua."

He ymmärtävät, että inflaatio ei ole vain ohimenevää, vaan se on tullut jäädäkseen. Siitä tulee paljon huonompi. Eikä Fed voi tehdä asialle mitään, ei ainakaan sitä, että he olisivat valmiita tekemään ilman uuden talouskriisin luomista, mitä he eivät tee. Ja vaikka he vahingossa loisivatkin talouskriisin, tiedämme jo, mikä heidän vastauksensa olisi – se olisi lisää inflaatiota. He tulostaisivat enemmän rahaa. He pelastaisivat kaikki. Ja niin viime kädessä se on positiivista myös kullalle."

Uusi biljoonien stimulus on totuus

Samalla kun demokraatit kamppailevat päästäkseen läpi presidentti Joe Bidenin sosiaali- ja ilmastonmuutosagendaa, republikaanit ovat heittäneet heitä toistuvasti syytöksiin, että hänen poliittiset aloitteensa nostavat inflaatiota ja tekevät amerikkalaisten elämästä yhä kalliimpaa.

Yhdysvaltain kuluttajahintaindeksi on noussut yli 5 prosentin vuosivauhtia neljänä kuukautena peräkkäin, samalla kun talous kärsii COVID-19-pandemian aiheuttamasta työvoima- ja tarjontapulasta. Valtiovarainministeri Janet Yellen ennusti viime kuun lopulla, että inflaatio pysyy korkeana ensi vuonna.

"Ei ole mitään helpotusta näköpiirissä. Se on suora seuraus maan tulvimisesta rahalla", senaatin vähemmistöjohtaja Mitch McConnell, jaoston korkein republikaani, sanoi toimittajille viime viikolla. "Viimeinen asia, joka meidän on tehtävä, on kasata toinen massiivinen, holtiton vero- ja menoharrastus."

McConnell puhui 13 minuutin tiedotustilaisuudessa, jonka aikana hän ja hänen johtoryhmänsä viittasivat ainakin kahteen tusinaan inflaatioon ja nouseviin kustannuksiin tai hintoihin.

Tarkalleen katsoen 1,75 biljoonan stimulus

  • Entä STIMULUS-KULUTUS?

Republikaanien tärkein argumentti Bideniä vastaan on, että hänen monen biljoonan dollarin lainsäädäntöohjelma pahentaa inflaatiota tulvimalla taloutta valtion menoilla ja lupaamalla paljon muuta.

Hänen esityslistalleen kuuluu 1,9 biljoonan dollarin amerikkalainen pelastussuunnitelma https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-biden/biden-all-us-adults-to-be-eligible-for-vaccines-by-may -some-normalcy-coming-by-summer-idUSKBN2B31DN – ainoa toistaiseksi hyväksytty lankku – ja vielä ylittämätön 1 biljoonan dollarin infrastruktuurilasku. Sen jälkeen tulee hänen "Build Back Better https://www.reuters.com/world/us/schumer-manchin-continuing-talks-with-biden-delaware-source-2021-10-24" sosiaali- ja ilmastomenopaketti. , jonka arvioidaan maksavan noin 1,75 biljoonaa dollaria.

https://twitter.com/PeterSchiff

https://wibqam.com/2021/11/01/explainer-republicans-blame-biden-for-inflation-but-are-they-right/

https://schiffgold.com/videos/peter-schiff-whats-going-on-with-the-price-of-gold/

Kommentit