Putin mainitsee suuritehoisten laseraseiden, uusien robottijärjestelmien tärkeyden Venäjän asevoimille - Interfax

SOCHI. 3. marraskuuta (Interfax) - Venäjän presidentti Vladimir Putin on korostanut uusien hypersonic-aseiden, suuritehoisten lasereiden ja uusien robottijärjestelmien kehittämisen tärkeyttä Venäjän asevoimille.

"Nyt on erityisen tärkeää kehittää ja ottaa käyttöön teknologiaa, joka on välttämätöntä uusien yliääniasejärjestelmien, suuritehoisten lasereiden ja robottijärjestelmien luomiseksi, jotka pystyisivät tehokkaasti vastustamaan mahdollisia sotilaallisia uhkia ja vahvistamaan siten maamme turvallisuutta", Putin sanoi konferenssissa. Puolustusministeriön huippuvirkamiesten ja puolustusteollisuuden edustajien kanssa.

Tekoälyteknologian käyttö, "jonka pitäisi tarjota laadullinen läpimurto aseiden taistelusuorituskyvyn parantamisessa", on ensisijainen rooli näiden ja muiden kehittyneiden aseiden rakentamisessa, hän sanoi.

"Tällaista teknologiaa tulisi käyttää aktiivisesti joukkojen ja aseiden ohjausjärjestelmissä, viestintäjärjestelmissä, tiedonsiirrossa ja tarkkuusohjatuissa ohjusjärjestelmissä", Putin sanoi.

Hän sanoi, että tekoälyteknologian käyttäminen on tärkeää kehittää edistyksellisiä robottijärjestelmiä, joilla on korkea autonomia sekä ilma- ja syvänmeren droonien ohjausjärjestelmissä.

"Kaikki nämä prioriteetit ja tavoitteet tulisi sisällyttää täysin uuteen valtion aseistusohjelmaan vuoteen 2033 saakka. Asiakirjat yhtenäisestä perustietojärjestelmästä sen kehittämiseksi ovat jo valmiina puolustusministeriössä", Putin sanoi.

Valtiollisen ohjelman puitteissa puolustusvoimille kehitettävien ja toimitettavien kehittyneiden aseiden ja sotilaslaitteistojen pitäisi taata Venäjän luotettava suoja mahdollisia uhkia vastaan, hän sanoi.

Interfax

https://interfax.com/newsroom/top-stories/73064/

 

Kommentit

  1. Hienoa, tämä kuulostaa edistykseltä, jolle länsi ei mahda ja joka tekee Suomen hävittäjähankinnat tarpeettomiksi jo nyt.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti