Lontoo ja Kiova eivät aio olla vihamielisiä Venäjää kohtaan - yhteinen lausunto | TASS

Wallacen Kiovan-vierailulla julkaistussa lausunnossa sanotaan, että Ukraina ja Iso-Britannia ovat strategisia kumppaneita turvallisuuden ja puolustuksen alalla.

LONTOO, 17. marraskuuta. /TASS/. Britannia ja Ukraina eivät aio harjoittaa vihamielistä politiikkaa Venäjää kohtaan, mutta ne ovat huolissaan Moskovan sotilaallisesta toiminnasta lähellä Ukrainan rajoja, Britannian puolustusministeri Ben Wallace ja Ukrainan puolustusministeri Aleksei Reznikov sanoivat yhteisessä lausunnossaan tiistaina.

"Hallituksillamme ei ole halua olla vihamielisiä tai yrittää strategisesti ympäröidä tai heikentää Venäjän federaatiota millään tavalla", lausunnossa sanotaan. "Olemme huolissamme Venäjän sotilaallisen läsnäolon ja sotilaallisen toiminnan vahvistumisesta Ukrainan rajalla."

Wallacen Kiova-vierailun aikana julkaistussa lausunnossa sanotaan, että "Ukraina ja Iso-Britannia ovat strategisia kumppaneita turvallisuuden ja puolustuksen alalla".

"Ukrainan kansallinen suvereniteetti ja alueellinen koskemattomuus on kiistaton", virkamiehet sanoivat. "Yhdistynyt kuningaskunta seisoo rinta rinnan Ukrainan kansan kanssa ja jatkaa pitkäaikaista päättäväisyyttään tukea heitä."

Tiistaina ministerit kunnioittivat Donbassissa Kiovan sotilasoperaation kaatuneita osallistujia ja laskivat kukkia Ukrainan puolustusministeriön stelalle. Myöhemmin samana päivänä Britannian puolustusministeri tapasi Ukrainan presidentin Vladimir Zelenskin.

Ukrainan Britannian-suurlähettiläs Vadim Pristayko allekirjoitti 13. marraskuuta Ison-Britannian ja Ukrainan välisen puitesopimuksen, joka sisältää 1,7 miljardin punnan lainan Ukrainalle. Varoja myönnetään kahdeksan ohjusveneen rakentamiseen, kahden miinanraivaajan hankintaan Iso-Britanniasta ja kahden laivastotukikohdan perustamiseen Ukrainaan.

Sopimus Ukrainan laivaston kehittämisestä ja vahvistamisesta saavutettiin presidentti Zelenskyn vuoden 2020 vierailulla Isoon-Britanniaan.

TASS
 

https://tass.com/world/1362439

Kommentit