YDINSELKKAUKSEN todennäköisyys laskee: USAn KONGRESSI vetoaa niemimaan rauhan puolesta uudella lakiasetuksella | TRUTHOUT.ORG


Pohjois -Korean Kim Jong Un etsii parempia suhteita etelään, mutta toruu Yhdysvaltoja

KOREAN NIEMIMAA (UUTISET) - Kahden osapuolen lakiesitys Yhdysvaltain kongressissa - rauha Korean niemimaalla (HR3446) - kehottaa Bidenin hallitusta "jatkamaan vakavaa ja kiireellistä diplomaattista sitoutumista Pohjois -Korean ja Etelä -Korean kanssa sitovan rauhansopimuksen saavuttamiseksi, joka muodostaa muodollisen ja Pohjois -Korean, Etelä -Korean ja Yhdysvaltojen välisen [Korean] sodan lopullisen lopun. ”

Bidenin hallinto "mainostaa" diplomaattista sitoutumista "ja" vuoropuhelua ilman ennakkoehtoja,... mutta "on vain katala petollinen pikku temppu kansainvälisen yhteisön pettämiseksi ja vihamielisten tekojen salaamiseksi", Kim sanoi.

Etelä -Korean yhdistymisministeriö vastasi valmistautuvansa vihjelinjojen palauttamiseen, joita se sanoi tarvitsevansa keskustellakseen ja ratkaistakseen monia vireillä olevia kysymyksiä. Se sanoi odottavansa heidän toimivan moitteettomasti, koska Kim Jong Un ohjasi niiden palauttamista suoraan.

Presidentti Bidenin teema on ”Rakenna uudella paremmalla” politiikalla. Paras asia, jonka hän voi tehdä Pohjois -Korean kanssa käytävän ydinsodan uhan vähentämiseksi ja Korean niemimaan rakentamiseksi paremmin, on Korean sodan lopettaminen rauhansopimuksella.

Tämän vuoden vuotuisessa uudenvuodenpuheessaan Kim Jong Un sanoi, että hänen maansa ei enää aloita neuvotteluja Yhdysvaltojen kanssa, ellei Washington luopu "vihamielisestä politiikastaan". Ja hän ohjasi maataan kehittämään enemmän ja parempia ohjuksia.

Kimin huolet?

Bidenin hallinto on toteuttanut ainakin kaksi konkreettista toimenpidettä, jotka herättävät aktiivisesti jännitteitä Korean niemimaalla: jatkavat yhteisiä sotaharjoituksia Etelä -Korean kanssa ja poistavat Etelä -Korean ohjusten kehityksen rajoitukset.

UUTISLÄHTEET (MM. AP / REUTERS) JA MIELIPIDEKIRJOITUS.


https://truthout.org/articles/north-koreas-missile-tests-arent-surprising-biden-has-been-fueling-tension/

https://apnews.com/article/seoul-south-korea-north-korea-02db71010f65cd21a8323f78d5086adf

https://www.thehindu.com/news/international/kim-jong-un-wants-to-restore-hotlines-with-south-korea-soon/article36746351.ece

 

 

Kommentit