WIONEWS.COM: Trump twiittaa pian taas? Donald Trump pyytää Yhdysvaltain käräjätuomaria pakottamaan Twitterin palauttamaan tilin


Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump pyysi perjantaina Floridan liittovaltion tuomaria pakottamaan Twitterin palauttamaan tilinsä. Sosiaalisen median jättiläinen oli poistanut tilinsä tämän vuoden tammikuussa väittämällä väkivaltaan yllyttämisen riskiä.


Trump on väittänyt Floridan eteläpiirin Yhdysvaltain käräjäoikeudessa, että Yhdysvaltain kongressin jäsenet "pakottivat" Twitterin keskeyttämään hänen tilinsä. Hän on jättänyt alustavan kieltopyynnön Twitteriä vastaan.


Twitter ja useat muut sosiaalisen median alustat kielsivät Trumpin sen jälkeen, kun 6. tammikuuta tänä vuonna Trumpin kannattajien joukko hyökkäsi Yhdysvaltain Capitol -rakennukseen. Hyökkäystä edelsi Trumpin väkijoukolle pitämä puhe, joka sisälsi perusteettomia väitteitä Yhdysvaltain presidentinvaalien 2020 äänestyspetoksista. Useat tuomioistuimet ja osavaltioiden vaalivirkailijat olivat hylänneet Trumpin väitteet äänestyspetoksista.


WIONEWS.COM


https://www.wionews.com/world/trump-to-tweet-again-donald-trump-requests-us-judge-to-force-twitter-into-restoring-account-417625

Kommentit