Venäläinen yksityinen avaruusyritys julkisti uuden nanosatelliittialustan Dubain foorumissa | TASS


Se on joukko sisäisiä palvelujärjestelmiä ja rakenneosia, jotka on suunniteltu CubeSat 6U -satelliittien kehittämiseen

DUBAI, 26. lokakuuta. /TASS/. Venäläinen yksityinen avaruusyritys Sputnix esitteli uutta nanosatelliittialustaa Dubain 72. kansainvälisessä astronautikakongressissa, yhtiön lehdistötoimisto kertoi TASS:lle tiistaina.

"Yhtiö esitteli uutta SXC6-nanosatelliitti Maan havainnointialustaa ja ilmailukoulutusprojektejaan", lehdistötoimisto sanoi.

Alusta on sarja sisäisiä palvelujärjestelmiä ja rakenneosia, jotka on suunniteltu CubeSat 6U -satelliittien kehittämiseen. Alustalla kehitettiin OrbiCraft-Pro SXC6 Earthin kaukokartoitussatelliitti, jonka mitat ovat 10x20x30cm ja paino 8,5 kg. Satelliitti on varustettu kokeellisella korkearesoluutioisella kameralla, jonka tarkkuus on jopa 6 metriä pikseliä kohden.

Sputnixin toimitusjohtaja Vladislav Ivanenko kertoi, että yhtiö tiedotti kongressin osallistujille uuteen nanosatelliittimalliin perustuvien satelliittitehtävien tuloksista ja ilmailukoulutuksen ratkaisuista.

Yrityksen näyttely on esillä Roscomsos-näyttelyosastolla.

TASS


  • MAINOS:

72. International Astronautical Congress järjestetään Dubai World Trade Centerissä International Astronautical Federationin suojeluksessa 25.-29. lokakuuta. Kongressi on kokonnut yhteen eri maiden avaruusjärjestöjen johtajat, avaruusteollisuuden edustajat, laitevalmistajat ja avaruuteen liittyviin ongelmiin erikoistuneet tutkijat. Asiantuntijat esittelevät saavutuksiaan ja keskustelevat tulevien avaruustutkimustehtävien suunnitelmista.

Kommentit