Venäjä kirjaa yksittäisiä tapauksia ''AY.4.2'' koronaviruksen -muunnelmasta, asiantuntija kertoo TASSin mukaan...  • Kyse on luokitellusta DELTA 45-KORONAVARIANTISTA. 
  • Kamil Khafizov totesi, että uuden variantin syntyminen todennäköisesti PAHENTAA maan epidemiologista tilannetta
  • KUVA: koronavirus yhdistetään useisiin mielisairauksiin, ja neurologisiin sairauksiin.

Moskova, 21. lokakuuta. / TASS /. Venäjä rekisteröi joitakin yksittäisiä tapauksia AY.4.2 COVID-19 -muunnelmasta, joka on Delta-kannan alatyyppi, kertoi Venäjän epidemiologian keskuslaitoksen uusien diagnostiikkamenetelmien kehittämisen tieteellisen ryhmän johtaja Kamil Khafizov.

AY.4.2 COVID-19-variantti löydettiin Yhdistyneestä kuningaskunnasta. Brittiläisten tutkijoiden mukaan se on yksi Deltan 45 alalajista. University College Londonin genetiikkainstituutin johtaja Francois Balloux ehdotti, että uusi variantti voisi levitä 10-15% nopeammin kuin edelliset.

"Kyllä, joitakin yksittäisiä tapauksia AY.4.2-COVID-19-variantista on jo tavattu Venäjällä <…>. [Se on] yksi Delta-variantin monista alatyypeistä, jolla on todennäköisesti useita etuja alkuperäiseen ja muut versiot taudinaiheuttajasta", asiantuntija sanoi.

Venäläinen asiantuntija totesi, että uuden variantin syntyminen todennäköisesti PAHENTAISI maan epidemiologista tilannetta. "Delta-variantti on jo lisännyt vakavasti esiintyvyyttä, ja AY.4.2 antaa todennäköisesti uuden sysäyksen COVID-19-tapausten nousulle", Khafizov varoitti.

Asiantuntija selitti, että AY.4.2 "ehkä syrjäyttäisi Deltan tasaisesti, mutta se ei todennäköisesti tapahtuisi pian <…>". "Tämä on mahdollisesti vain tarttuvampi variantti", hän huomautti.

Samaan aikaan Khafizov korosti, että venäläiset rokotteet olivat tehokkaita AY.4.2 -varianttia vastaan.

TASS

https://tass.com/society/1352165

Kommentit