Ulkoministeriö | Venäjä valmis tekemään yhteistyötä Lontoon kanssa vastavuoroperiaatteella . . | TASS


Ulkoministeriö: Venäjä valmis tekemään yhteistyötä Lontoon vastavuoroisesti tehden saman

Ulkoministeriön Maria Zakharova huomautti, että Venäjän viimeaikaiset lausunnot olivat usein hukkuivat, mitä Moskova oli pakko sanoa "puolustamaan itseään tai hylkäämään Britannian aggressiivisia tekoja"

Moskova, 28. lokakuuta. / TASS /. Moskova on valmis muuttamaan suhteita Ison-Britannian kanssa juuri siinä määrin mitä Lontoon on valmis vastavuoroisesti tekemään, Venäjän ulkoministeriö tiedottaja kertoi uutiskirjeestä torstaina.

"Olemme sanoneet systemaattisesti ja useammin kuin kerran, että olemme valmis korjaamaan suhteet täsmälleen kuntoon, jonka mukaan brittiläinen puoli on valmis vastavuoroisesti tekemään. Tämä on ilmeinen: keskinäinen kunnioitus, molemminpuolinen hyöty ja oikeusperusta. Tasa-arvo ja keskinäinen kunnioitus on täydellinen perusta kahdenvälisistä suhteista, siteistämme ja vuorovaikutuksestamme. " 

Hän lisäsi, että Venäjän viimeaikaiset lausunnot hukkuivat usein, mitä Moskova joutui sanomaan "puolustamaan itseään tai hylkäämään Britannian aggressiiviset teot". 

Zakharova kuitenkin totesi, että nämä kaksi maata toimivat melko menestyksekkäästi useilla aloilla ja niiden johtajat viimeaikaisessa puhelinkeskustelussa ilmaisi tyytyväisyytensä kaupan, talouden ja kulttuurisen ja humanitaarisen alan yhteistyössä. 

Aikaisemmin Kremlin lehdistöpalvelu sanoi Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja Britannian pääministeri Boris Johnsonin puhelinkeskustelussa maanantaina, ilmaisten yksimielisyytensä Moskovassa ja Lontoon kanssa yhteistyössä useilla alueilla.

Sovittiin, että molemmat osapuolet pitävät yhteyttä esitettyihin kysymyksiin. Myös kaksi johtajaa puhui Iranin ydinohjelmasta yhteisen kattavan toimintasuunnitelman säilyttämiseksi, ja keskusteltiin myös Ukrainasta, Afganistanista ja ilmasto-ohjelmasta.

TASS

Kommentit