TASS | TUOMIOISTUIN, Ranskan entinen presidentti Nicolas Sarkozy sai vuoden vankeutta - "ei selvästikään katumusta"...


30. syyskuuta, 16.57 | Ranskan entinen presidentti Sarkozy sai vuoden vankeutta laittomasta kampanjarahoituksesta vuoden 2012-vaalikampanjasta

Aiemmin maaliskuussa hänet tuomittiin jo kolmeksi vuodeksi vankeuteen - joista kaksi keskeytettiin - laittoman salakuuntelutapauksen vuoksi

PARIS, 30. syyskuuta /TASS /. Pariisin tuomioistuin totesi Ranskan entisen presidentin Nicolas Sarkozyn syylliseksi vuoden 2012 vaalikampanjansa laittomaan rahoittamiseen ja tuomitsi hänet vuoden vankeuteen, BFM-kanava raportoi torstaina ja lisäsi, että entinen presidentti suorittaisi tuomionsa kotona käyttämällä sähköistä valvontaa ranneke. Syyttäjä vaati vuoden vankeutta ja kuusi kuukautta vankeutta.


Viimeiseen tapaukseen kuului 13 vastaajaa ex-presidentin lisäksi. Tutkijat syyttivät Sarkozyn liittolaisia ​​republikaanipuolueessa sekä Bygmalionin viestintätoimistoa kulutuslaskujen väärentämisestä vaalikampanjan aikana. Syyttäjän mukaan tämä tehtiin salatakseen vaalikampanjoille asetetun kehyksen rikkomisen.

Ranskan lain mukaan presidenttiehdokas ei voi ylittää kampanjan kustannusrajaa 22,5 miljoonaa euroa. Sarkozyn kampanja maksoi kuitenkin yli 18 miljoonaa enemmän. Tutkimuksen mukaan kokonaiskustannukset olivat vähintään 42,8 miljoonaa euroa.

Sarkozy itse kiistää kaikki syytteet sanoen, ettei ollut tietoinen menoista, koska hänen avustajansa hallitsivat sitä. Tuomioistuin kuitenkin päätti, että Sarkozy "tarkoituksella ei kontrolloinut menoja", kun taas "hän oli tietoinen menojen määrästä".

Sarkozy ei ollut läsnä tuomion julkistamisen aikana. Hän oli oikeudessa vain kerran todistamassa. Syyttäjä Vanessa Perree oli raivoissaan ja väitti, että Sarkozy osoitti "epäkunnioitusta tuomioistuinta kohtaan, joka on verrattavissa hänen epävakaaseen käytökseen vaalikampanjan aikana".

"Sarkozylla ei selvästikään ole katumusta mistään", syyttäjä sanoi.

TASS

https://tass.com/world/1344359

Kommentit