Tapaaminen Putinin kanssa on ratkaiseva kaasusopimuksen kannalta, Serbian presidentti sanoo | TASS


Aleksandar Vučić
sanoi aiemmin aikovansa keskustella Serbian kaasun hinnasta Putinin kanssa kokouksessa 25. marraskuuta

BELGRADE, 16. lokakuuta /TASS /. Tapaaminen Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa on ratkaisevan tärkeä kaasusopimukselle Serbialle, Serbian presidentti Aleksandar Vučić sanoi TV Prva -kanavan haastattelussa.

"Vuoden 2021 loppuun mennessä ostamme 6,5 miljoonaa kuutiometriä kaasua joka päivä, nyt käytämme jo yli 6,5 miljoonaa, josta maksamme 270 dollaria, se on tällä hetkellä Euroopan paras hinta, kun taas talvella 11,5 miljoonaa. Meillä on 268 miljoonaa kuutiometriä maanalaisia ​​kaasuvarastoja, venäläisillä 170 miljoonaa maanalaisilla kaasuvarastoillamme, joka tapauksessa meillä on 100-120 miljoonaa kuutiometriä lyhyt. Siksi tapaaminen Putinin kanssa on ratkaiseva, minä Olen pyytänyt kokousta sekä kaasun että Kosovon vuoksi, pyydän Putinia jatkamaan alennettua hintaa ", hän sanoi.

Vučić sanoi aiemmin aikovansa keskustella kaasun hinnasta Serbian kanssa Putinin kanssa kokouksessaan 25. marraskuuta. Lokakuun 10. päivänä Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen Serbian johtaja kertoi kääntyneensä Venäjän presidentin puoleen. edullinen kaasun hinta. Aiemmin kerrottiin, että Serbia oli keskustellut Venäjän kanssa kaasun hinnan jäädyttämisestä 270 dollariin 1000 kuutiometriä kohti kuuden kuukauden ajan vuonna 2022.

Venäjän varapääministeri Juri Borisov totesi 7. lokakuuta Venäjän ja Serbian hallitustenvälisen kauppa-, talous- ja tieteellis-teknisen yhteistyön komitean kokouksessa, että hän toivoo voivansa tehdä pitkän aikavälin sopimuksen kaasutoimituksista Venäjältä Serbiaan ennen vuoden 2021 loppuun.

TASS

https://tass.com/economy/1350433

Kommentit