Putinin päätös: Venäjältä 420 miljoonan dollarin stimulus, korot huolenaiheena | Reuters


Venäjä käyttää ylimääräiset 420 miljoonaa dollaria vuonna 2022 kotitalouksien auttamiseksi inflaation kanssa

Moskova, 18. lokakuuta (Reuters) - Odotettua suurempi inflaatio tänä vuonna johtaa noin 420 miljoonan dollarin korotukseen sosiaalitukimaksuihin venäläisille kotitalouksille vuonna 2022, uutistoimistot lainasivat valtiovarainministeri Anton Siluanovin maanantaina.

Kun miljardit kertamaksut oli jaettu ennen viime kuun eduskuntavaaleja, presidentti Vladimir Putin määräsi viime viikolla hallitukselleen tekemään lisäehdotuksia sosiaalisesta tuesta korkean inflaation vaikutusten lieventämiseksi.

Siluanov puhui Venäjän duumalle, Venäjän parlamentin alahuoneelle, sanoi, että ylimääräiset menot johtavat Venäjän kolmivuotisen talousarviosuunnitelman vuoden 2022 sosiaalimenojen tarkistamiseen.

Summa on suhteellisen pieni Venäjälle, joka voi helposti kerätä enemmän kuin yhdellä valtionlainahuutokaupalla. Maan ylimääräiset menot voivat kuitenkin lisätä kuluttajahintojen kasvua.

Inflaatio on arkaluonteinen asia Venäjällä, koska se syö tuloja, jotka ovat jo kärsineet COVID-19-kriisistä ja heikosta ruplasta.

Siluanovin ilmoittamat ylimääräiset menot eivät sisällä inflaation mukaista eläkkeiden vuotuista korotusta, joka äskettäin kiihtyi 7,63 prosenttiin, joka on korkein taso sitten helmikuun 2016, sen jälkeen kun hallitus oli nostanut vuoden 2021 inflaatioennusteensa 7,4 prosenttiin 6,8 prosentista.

Inflaatio on myös keskuspankin ensisijainen huolenaihe, ja sen odotetaan korottavan korkoja jo kuudetta kertaa tänä vuonna perjantaina. ($ 1 = 71.2890 ruplaa) (Raportoi Darya Korsunskaya; Käsikirjoitus Alexander Marrow; muokkaus Mark Trevelyan)

Reuters

https://www.reuters.com/article/marketsNews/idUSL8N2RE3NL?il=0

Kommentit