Putin pyytää toimenpiteitä Euroopan energiakriisin jälkivaikutusten neutraloimiseksi Venäjällä | TASS


Presidentin ohjeluettelon mukaan tehtävän suorittamisen määräajaksi asetettiin 1. marraskuuta

MOSKOVA, 25. lokakuuta. /TASS/. Venäjän presidentti Vladimir Putin on antanut hallitukselle tehtäväksi kehittää toimenpiteitä, joilla neutraloidaan maassa Euroopan energiakriisin kielteiset seuraukset marraskuuhun mennessä, Kremlin verkkosivusto kertoi maanantaina.

"Venäjän hallituksen olisi kehitettävä joukko toimenpiteitä, joilla neutraloidaan riskit, että Venäjän federaatioon muodostuvat Euroopan maiden energiavajeen kielteiset seuraukset, erityisesti typpilannoitteiden, metallituotteiden ja elintarvikkeiden markkinoiden epävakaus". puheenjohtajan ohjeet hallituksen jäsenten tapaamisen jälkeen 20. lokakuuta.

Tehtävän suorittamisen määräajaksi asetettiin 1. marraskuuta, ja pääministeri Mihail Mishustin nimitettiin vastuuseen.

Euroopan kaasukriisi paheni tänä syksynä sen jälkeen, kun sen spot -hinnat nousivat yli 1 000 dollariin 1000 kuutiometristä ja lähestyivät 2 000 dollaria 1000 kuutiometriä kohti kaasuvarastojen erittäin alhaisen käyttöasteen keskellä. Markkinatarkkailijat uskovat, että kriisin laukaisi joukko tekijöitä. Yksi niistä on kaasun kysynnän nousu Aasiassa, mikä nosti hintoja Aasian markkinoilla korkeammalle, sekä toimitusten ulosvirtaus Euroopan markkinoilta. Se, että tuulentuotannon osuus romahti Euroopassa, vaikutti myös tilanteen heikkenemiseen. Vakavasti alhaisista kaasuvarastoista on kuitenkin tullut tärkein syy kaasumarkkinoiden vakavaan epävakauteen. Lokakuun puolivälissä Euroopan maanalaiset kaasuvarastot ovat 71% täynnä niistä viime kaudella kerättyjä kaasuja.

TASS

Kommentit