Putin: "Kyse oli päättäväisyydestä" | Venäjä kertoo työntäneensä Yhdysvaltain laivastohävittäjän vesialueidensa läheisyydestä | APNews.com


Tässä valokuvassa, joka on otettu Venäjän puolustusministeriön lehdistöpalvelun julkaisemasta videosta, Yhdysvaltain tuhoaja USS Chafee näkyy Venäjän laivaston Admiral Tributs -hävittäjänä Venäjän aluevesien lähellä Japaninmerellä perjantaina 15. lokakuuta 2021. Venäjän puolustusministeriö sanoo Venäjän sotalaiva on estänyt Yhdysvaltain laivaston tuhoajan sen, mitä se kuvaili yrityksenä tunkeutua Venäjän aluevesille Japaninmerellä. Ministeriö syytti, että Venäjän laivaston amiraali Tributsin hävittäjä lähestyi läheisesti Yhdysvaltain tuhoajaa USS Chafee pakottaakseen sen pois alueelta Venäjän vesien läheisyydestä, joka oli julistettu pois merenkulun rajoituksista venäläisten tykistöharjoitusten vuoksi. (Venäjän puolustusministeriön lehdistöpalvelu AP: n kautta)

Tapahtuman jälkeen Moskova varoitti, että se on valmis kohdistumaan tunkeutuviin sota -aluksiin, jos ne eivät noudata varoituksia. Lausunnossaan, jonka tarkoituksena oli osoittaa Venäjän päättäväisyys, Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi, että tapaus ei olisi voinut laukaista maailmanlaajuista konfliktia, vaikka Venäjä olisi upottanut sota -aluksen, koska länsi tietää, ettei se voi voittaa tällaista sotaa.

(AP) VLADIMIR ISACHENKOV 16. lokakuuta 2021. LUE AP:n ARTIKKELI OSOITTEESSA: https://apnews.com/article/europe-russia-japan-navy-us-navy-885a0e22277197b8874350278d13cddf

Moskova (AP) - Venäjän puolustusministeriö sanoi, että venäläinen sotalaiva esti perjantaina Yhdysvaltain laivaston tuhoajaa sen mukaan, mitä se kuvaili yrityksenä tunkeutua Venäjän aluevesille Japaninmerellä.

Tuntia myöhemmin Yhdysvaltain Indo-Pacific-komento kutsui Venäjän lausuntoa valheelliseksi ja sanoi, että alusten vuorovaikutus oli "turvallista ja ammattimaista".

Tapaus sattui, kun Venäjä ja Kiina suorittivat yhteisiä merivoimien harjoituksia alueella ja seurasivat muita vaarallisesti läheisiä Venäjän ja länsimaisten sota -alusten kohtaamisia. Se näyttää heijastavan Moskovan aikomusta nostaa panoksia, jotka estävät Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia ​​lähettämästä aluksiaan Venäjän vesien lähelle, koska Venäjän ja lännen suhteet ovat kylmän sodan jälkeisellä tasolla.

Ministeriön mukaan Venäjän laivaston amiraali Tributsin hävittäjä lähestyi läheisesti Yhdysvaltain tuhoajaa USS Chafee ajamaan sen ulos Venäjän vesien lähellä olevalta alueelta, joka oli julistettu pois merenkulun rajoituksista siellä olevien ampumaharjoitusten vuoksi osana Venäjän ja Kiinan liikkeitä.

Sen mukaan venäläinen alus tuli lähelle Yhdysvaltain sota -alusta sen jälkeen, kun se oli jättänyt huomiotta toistuvat varoitukset poistua Pietarin Suuren lahden alueelta. Ministeriö syytti, että Yhdysvaltojen sota -alus muutti "yrittäessään ylittää Venäjän merirajan" kurssin, kun molemmat alukset olivat vain 60 metrin päässä toisistaan ​​ja ajoivat pois.

Yhdysvaltain Indo-Tyynenmeren komento sanoi lausunnossaan, että Chafee suorittaa rutiinitoimia kansainvälisillä vesillä, kun venäläinen hävittäjä tuli noin 65 metrin päähän Chafeesta valmistautuessaan lentotoimiin. Se lisäsi, että vaikka Venäjä oli antanut ilmoituksen lentomiehille ja merimiehille välttääkseen tämän alueen jonkin aikaa myöhemmin päivällä, se ei ollut voimassa alusten vuorovaikutuksen aikaan.

"USS Chafee toimi kaikkina aikoina kansainvälisen oikeuden ja tapojen mukaisesti", Yhdysvaltain tiedotteessa todettiin.

Venäjän julkilausuma tuomitsi Yhdysvaltain tuhoajan liikkeet "karkeana rikkomuksena" kansainvälisten sääntöjen noudattamisesta alusten yhteentörmäyksen estämiseksi ja Moskovan ja Washingtonin vuonna 1972 tekemän sopimuksen ilma- ja merivoimien vaaratilanteiden estämisestä ja kutsui Yhdysvaltain sotilasasiamiehen vastustamaan sen kuvaamaa miehistön "epäammattimaista toimintaa".

Venäjä, Yhdysvallat ja sen Nato-liittolaiset ovat usein syyttäneet toisiaan vaarallisista ja provosoivista sotaharjoituksista merellä ja ilmassa, kun Venäjän ja Länsi-siteet ovat kärsineet Moskovan Krimin liittämisestä, syytöksistä Venäjän puuttumisesta vaaleihin, hakkerointihyökkäyksistä ja muista jännitteistä .

Kesäkuussa Venäjä kertoi, että yksi sen sota -aluksista ampui varoituslaukauksia ja sotakone pudotti pommeja brittiläisen Defender -tuhoajan tielle ajaakseen sen pois Mustanmeren vesiltä lähellä Krimin kaupunkia Sevastopolia. Iso -Britannia kiisti tämän tilin, vaati, että sen alusta ei ammuttu, ja sanoi, että se purjehtii Ukrainan vesillä.

Kuten suurin osa maailmasta, Iso -Britannia tunnustaa Krimin osaksi Ukrainaa huolimatta Venäjän niemimaan 2014 liittämisestä.

Kesäkuun tapahtuma oli ensimmäinen kerta kylmän sodan jälkeen, kun Moskova myönsi käyttävänsä ammuksia NATO: n sota-aluksen estämiseksi korostaen sotilaallisten törmäysten kasvavaa uhkaa Venäjän ja lännen jännitteiden keskellä.

Tapahtuman jälkeen Moskova varoitti, että se on valmis kohdistumaan tunkeutuviin sota -aluksiin, jos ne eivät noudata varoituksia. Lausunnossaan, jonka tarkoituksena oli osoittaa Venäjän päättäväisyys, Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi, että tapaus ei olisi voinut laukaista maailmanlaajuista konfliktia, vaikka Venäjä olisi upottanut sota -aluksen, koska länsi tietää, ettei se voi voittaa tällaista sotaa.

Muissa viimeaikaisissa meritapauksissa Venäjän armeija sanoi, että brittiläinen hävittäjä HMS Dragon tunkeutui Venäjän vesille Krimin lähellä lokakuussa 2020, ja Yhdysvaltain hävittäjä USS John S.McCain väitti rikkoneensa Venäjän rajaa Pietari Suurenlahdella Japaninmerellä marraskuussa.

Näiden tapahtumien jälkeen Venäjä hylkäsi Yhdysvaltojen ja Britannian väitteet, joiden mukaan niiden sota-alukset käyttivät kansainvälisen merioikeuden mukaista niin sanottua "viattoman kulun" oikeutta.

JATKUU. https://apnews.com/article/europe-russia-japan-navy-us-navy-885a0e22277197b8874350278d13cddfT

Kommentit