Putin CNBCn mukaan "Venäjä ei käytä kaasua aseena," ja väittää Yhdysvaltojen kärjistävän energiakriisiä.


- Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi, että Venäjä on valmis auttamaan Eurooppaa sen energiakriisin jatkuessa.

- Hän kiisti, että Venäjä olisi käyttänyt energiaa ”aseena” naapuriaan vastaan.

- Putin sanoi, että Euroopan kaasukriisi oli suurelta osin oma vika ja että muut toimittajat, myös Yhdysvallat, olivat vähentäneet toimituksia alueelle.


- ENERGIA

- JULKAISTU KOL., LOK 13.12.2018: 05 AM EDTUPDATED WED, OCT 13 20212: 43 PM EDT

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi keskiviikkona, että hänen maansa ei käytä energiaa aseena Eurooppaa vastaan ​​ja että Venäjä on valmis auttamaan aluetta sen energiakriisin jatkuessa.

"Emme käytä mitään aseita", Putin sanoi keskiviikkona CNBC: lle Moskovassa. "Jopa kylmän sodan vaikeimpina aikoina Venäjä on säännöllisesti täyttänyt sopimusvelvoitteensa ja toimittaa kaasua Eurooppaan", hän sanoi.

Kuvaillessaan raportteja, joiden mukaan Venäjä on estänyt kaasutoimitukset Eurooppaan, Putin kutsui tällaisia ​​syytöksiä "poliittisesti motivoituneiksi räikeiksi", eikä mikään "tue sitä [ajatusta], että käytämme energiaa eräänlaisena aseena". Päinvastoin, hän sanoi, Venäjä "laajentaa toimituksiaan Eurooppaan".

Putin kommentoi asiaa, kun hän osallistui CNBC: n Hadley Gamblen moderoimaan paneeliin Venäjän energiaviikolla, joka on Moskovassa joka vuosi 20. Puhuessaan paneelin edessä, johon kuuluivat ExxonMobilin, BP: n, TotalEnergiesin ja Mercedez-Benzin toimitusjohtajat, Putin sanoi, että Euroopan ei pitäisi "syyllistyä" alueen energiakriisin vuoksi ja että Euroopan maat eivät ole tehneet tarpeeksi täydentää kaasuvarantoja kesällä.

"Korkeammat kaasun hinnat Euroopassa ovat seurausta energiavajeesta eivätkä päinvastoin, ja siksi meidän ei pitäisi syyllistyä syytteeseen siirtymiseen, tätä kumppanimme yrittävät tehdä", hän kertoi tapahtuman edustajille.

"Euroopan kaasumarkkinat eivät näytä olevan tasapainoisia ja ennustettavissa", hän sanoi, ja pääasiallinen syy oli hän, "hän lisäsi," että kaikki näillä markkinoilla ei ole riippuvainen tuottajista, eikä kaasun kuluttajilla ole vähäisempää roolia. ”

"Tarvitsen pyyntöjä"

Siitä huolimatta Venäjä ilmoitti olevansa valmis täyttämään sopimuksen mukaiset toimitusvelvoitteensa ja keskustelemaan lisätoimenpiteistä ja yhteistyöstä eurooppalaisten kumppaniensa kanssa, Putin sanoi ja totesi, että Venäjä on jo lisännyt kaasutoimituksiaan Eurooppaan 15% tähän mennessä tänä vuonna.

Putin syytti Euroopan kaasupulaa omalla ovellaan sekä syytti uusiutuvan energian tuotannon puutteesta tänä kesänä ja muiden kumppanien, kuten Yhdysvaltojen, toimitusten vähenemisestä.

”Näette, että ongelma ei ole meissä, vaan eurooppalaisessa puolella, koska ensinnäkin tiedämme, että tuulipuistot eivät toimineet kesällä sään vuoksi, kaikki tietävät sen. Lisäksi eurooppalaiset eivät pumpanneet tarpeeksi kaasua maanalaisiin kaasulaitoksiinsa - ja toimitukset Eurooppaan ovat vähentyneet muilta maailman alueilta. ”

"Joten olemme lisänneet tarjontaamme, mutta muut, mukaan lukien Yhdysvallat, ovat vähentäneet toimituksiaan, ja tämä on paniikin syy." Venäjä voi tarjota enemmän, hän sanoi, "mutta tarvitsemme pyyntöjä tehdä se."

Venäjän energiaviikolla tiedetään, että presidentti laatii energiaohjelmansa Venäjän taloudelle, ja asiantuntijat keskustelevat politiikasta, putkilinjoista, investoinneista ja ilmastonmuutoksesta sekä maailmanlaajuisen kasvun ja turvallisuuden riskeistä.

Hänen kommenttinsa tulevat, kun Eurooppa jatkaa kamppailuaan maakaasukriisin kanssa, kun hinnat ovat nousseet viikkoja ja huoli ennen talvikautta.

Alimitoitettu markkinoita?

Viime viikolla Putin tarjoutui lisäämään alueen kaasutoimituksia, mikä auttoi vakauttamaan hintoja. Kremlin kriitikot sanoivat kuitenkin, että Venäjä oli tarkoituksellisesti alitarjonnut markkinoita kriisin valmistamiseksi korostaakseen ja korostaakseen Euroopan riippuvuutta sen toimituksista, minkä Venäjä kiistää.

Asiantuntijoiden mukaan Venäjä on rajoittanut kaasutoimituksia Eurooppaan yrittäessään painostaa Saksaa nopeuttamaan nyt valmistuneen Nord Stream 2 -kaasuputken sertifiointia, mikä lisää kaasutoimituksia Eurooppaan Itämeren kautta.

Putkilinjalla on useita tunnettuja kriitikoita, mukaan lukien Yhdysvallat sekä Itä -Euroopan maat Puola ja Ukraina, joiden mukaan putki lisää Euroopan riippuvuutta Venäjän energiantoimituksista ja heikentää aluetta energiavarmuuden kannalta.

Pikakelaus tähän päivään, ja Kremlin tiedottaja Dmitry Peskov sanoi keskiviikkona, että Venäjä toimittaa kaasua Euroopalle enimmäismäärillä olemassa olevien sopimusten mukaan, kertoo Tass -uutistoimisto. Hän totesi, että Moskova on valmis lisäämään kaasunsiirtoa Ukrainan kautta, jos EU lisää ostoksia.

Venäjä on maailman kolmanneksi suurin fossiilisten polttoaineiden tuottaja, ja sen osuus EU: n kaasutuonnista on vain yli 40% joka vuosi Eurostatin tuoreimpien tietojen mukaan.

Kun otetaan huomioon Venäjän rooli yhtenä maailman tärkeimmistä energianviejistä, se on sekä vahvana että heikkona. Vaikka Venäjä voi (ja käyttää) resurssejaan valtion tulojen vahvistamiseen, maailmanlaajuinen siirtyminen fossiilisista polttoaineista ympäristöystävällisempiin energialähteisiin ja teknologioihin tarkoittaa, että se voi löytää resursseilleen yhä pienemmän kysynnän tulevaisuudessa.

Putin, joka on ollut vallassa Venäjällä yli 20 vuotta, vuorotellen presidentin ja pääministerin roolin välillä, joutuu tämän ruoriin tämän laajemman maailmanlaajuisen siirtymän keskellä.

Kommentit