YHDYSVALLOILLA SUUNNITELMA Pohjois-Korean miehitykselle: Joe Biden provosoi maan ohjuskokeet | TRUTHOUT

Pohjois-Korean ohjuskokeet eivät ole yllättäviä sillä Joe Biden on lisännyt jännitteitä.

Vaikka Pohjois-Korean äskettäiset ohjuskokeet eivät tule yllätyksenä kenellekään, joka seuraa maan jatkuvaa näennäistä häive-kevytkonfliktia Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean kanssa, ne osoittavat, että Pohjois -Korea kehittää edelleen tehokkaampia aseita.


Itse asiassa tämä viimeisin kehitys oli täysin ennustettavissa, koska Bidenin hallinto on toteuttanut ainakin kaksi konkreettista toimenpidettä, jotka herättävät aktiivisesti jännitteitä Korean niemimaalla: jatkavat yhteisiä sotaharjoituksia Etelä -Korean kanssa ja poistavat Etelä-Korean ohjuskehityksen rajoitukset.

Mielipidekirjoitus, Sota ja rauha, Kirjoittanut Hyun Lee, Truthout. Julkaistu 22. syyskuuta 2021.

Yhteenvetona viimeaikaisesta historiasta, joka sai meidät tänne, Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump tapasi Pohjois-Korean johtajan Kim Jong Unin kolme kertaa vuosina 2018-2019. Singaporen huippukokouksessa vuonna 2018 he päättivät luoda uusia suhteita, rakentaa rauhanhallinnon Korean niemimaalle ja pyrkiä kohti niemimaan täydellistä ydinaseiden poistamista, mutta neuvottelut katkesivat seuraavana vuonna. Trump jatkoi Pohjois -Koreaan kohdistuvaa painostuspolitiikkaa - kerrotaan pakotteista ja järjestää yhteisiä sotaharjoituksia
Etelä -Korean kanssa.


Tämän vuoden vuotuisessa uudenvuodenpuheessaan Kim Jong Un sanoi, että hänen maansa ei enää aloita neuvotteluja Yhdysvaltojen kanssa, ellei Washington luopu "vihamielisestä politiikastaan". Ja hän ohjasi maataan kehittämään enemmän ja parempia ohjuksia.


Toistaiseksi Bidenin hallinto ei ole tehnyt mitään muuttaakseen suuntaa Trumpin Pohjois -Koreaan kohdistaman suurimman painostuksen politiikasta. Vaikka Bidenin huomio muihin prioriteetteihin, kuten pandemiaan ja Afganistaniin, on ymmärrettävää, Pohjois -Korean huomiotta jättäminen tekee Korean niemimaasta jauhemaisen tynnyrin.


Mutta sen ei tarvitse olla näin. Bidenin hallinto voi tehdä tämän lopettaakseen vaarallisen asevarustelun Korean niemimaalla.


Lopetakkaa sotaharjoitukset


Yhdysvallat pitää Etelä -Koreassa noin 28 500 sotilasta. Tämä on Korean sodan perintö, joka pysäytettiin lähes 70 vuotta sitten aselevolle - ei rauhansopimukselle - jättäen niemimaan ikuiseen sotatilaan.

Etelä -Korea ja Yhdysvallat järjestävät yhteisiä sotaharjoituksia useita kertoja vuodessa. Yhdysvallat ja Etelä -Korea kutsuvat harjoituksia "puolustavaksi ja rutiiniksi", mutta historia on osoittanut, että nämä harjoitukset eivät itse asiassa estä Pohjois -Koreaa. Itse asiassa he tekevät päinvastoin - he provosoivat Pohjois -Korean suorittamaan omia sotaharjoituksiaan tai asekokeitaan.

On myös tärkeää huomata, että ne perustuvat operaatiosuunnitelmiin, jotka sisältävät ennaltaehkäiseviä iskuja, Pohjois -Korean johtajan syrjäyttämisen, tarkkuusiskut, jotka vievät heidän keskeiset laitoksensa ja kapinallisten vastaiset operaatiot - pohjimmiltaan suunnitelman hallinnon romahtamiselle ja miehitykselle.

Nämä harjoitukset ovat provosoivan luonteensa vuoksi olleet suurin este rauhanrakentamiselle ja sovinnolle kahden Korean välillä. Esimerkiksi heinäkuussa Pohjois-ja Etelä-Korea perustivat uudelleen Korean sisäisen vihjelinjansa-merkki toivosta kaikkien osapuolten umpikujaisten neuvottelujen keskellä. Mutta toivo katkesi nopeasti, koska sitä seurasi välittömästi yhdeksän päivän yhteiset sotaharjoitukset, joita USA ja Etelä -Korea pitivät elokuussa.

...

Jatkuu:

https://truthout.org/articles/north-koreas-missile-tests-arent-surprising-biden-has-been-fueling-tensions/


 

Kommentit