KIINAN VALOISA TULEVAISUUS PYSYY MUUTTUMATTOMANA | JIM ROGERS


XINHUA-haastattelu | Jim Rogers: Kiinalla menee hyvin, ja maa tulee menemään hyvin huomennakin | Xu Chi, Xinhua – VUNET NEWS

Jim Rogers on huolestunut Kiinan köyhistä: Nyt Kiinalla menee hyvin.

Kiinan talouskasvu tulee jatkumaan, ja talous tulee laajentumaan jatkossakin, kertoi maineikas sijoittaja Jim Rogers uudessa haastattelussaan XINHUA-uutistoimistolle.


Puhuessaan Kiinan yrityksistä aktiivisesti osallistua moninapaisen talouden ja kauppajärjestelmän rakentamiseen, ylisti Rogers Kiinan vakaumusta jälleenuudistaa ja aukaista maataan. “Avoin kauppajärjestelmä, avoin matkustaminen, kansan värillinen sekoittuminen – on jo johtanut itse asiassa uusiin ajatuksiin. Ja uudet ajatukset, varsinaiset ideat , johtavat uuteen kaupankäyntiin, uuteen menestykseen,” hän totesi haastattelussa.

Hän myös painoitti miten Kiinan uudistukset ja avautuminen on tuonut, historiallisen paljon, lisää ihmisiä pois köyhyydestä – itse asiassa enemmän kuin koskaan Kiinan maan historiassa – lyöden samalla muut vastaavat muiden maiden ponnistelut – hän tarkensi.

Rogersille maa joka sulkeutuu muilta ja lopulta maailmalta satuttaa lähinnä vain itseään – lisäksi hän varoitti Yhdysvaltojen omista lähentely-yrityksistä.

Rogers kertoi miten kilpailun Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä pitäisi olla vain hyvä juttu ja ei poliittisen koneen tekemää. Hän näkee miten Yhdysvallat yrittää “käyttää politiikkaa voittaakseen kilpailun,” joka hänen mielestä on väärä lähestymistapa.

HÄNEN seuraava sijoituiskohde, Rogers kertoi, on Kiinan maatalous ja maatalouden elonpyrähdyksien strategia. “Minä varmasti katson sijoituksia kyseisellä alueella kaiken maailman mukaan lukien, mutta sijoitan etenkin Kiinaan,” hän lisäsi.

Rogers myös keskittää huomionsa liiketoimiin joita pandemia on satuttanut. “Mandariinissä on sana, Weiji, joka samaan aikaan tarkoittaa luonnonkatastrofia ja sekä myös mahdollisuutta. Meillä oli tämä iso luonnonmullistus äskettäin, joten katson eteenpäin matkailuun, viihteeseen, kuljettamiseen. Mikä tahansa muu todellisesti joutui koronaviruksen käsiin, etsin mahdollisuuksia siis siellä.

Rogers on yhteinen perustajajäsen Quantum Fund rahastossa. 1980-luvulla hän jätti kyseisen yhtiön, ja aloitti itsenäisen suursijoittajan uran, joka tarkoituksenmukaisesti keskittyi kehittyville, jopa kärsiville, markkinoille.

Kun Kiina on nyt onnistunut rakentamaan erittäin menestyksekkään yhteiskunnan kaikilla tasoilla, on se nyt suuntaamassa kohti yhteistä hyvinvointia. Rogers kertoi. Hän ei myöskään odota vähempää maan kehityshankkeiden päämääriltä joita on menossa.

Kun kysyttiin Kiinan äskettäisestä säännöstelyliikekistä paremmin hallita finanssiriskejä, Rogers muisteli aggressiivisiä lainaamiskäytäntöjä vielä kaksi vuotta sitten. Hän kertoi olevansa helpottunut kun uusi säännöstely tuli voimaan äskettäin.

“Helpottaa mieltä kun Peking huomasi tämän ongelman, ja he aloittivat säännöstelyn ja leikkasivat pois pahetta,” Rogers kertoi.

“En ole montaa kertaa sanonut miten Kiinasta on tulossa 2000-luvun tärkein maa, mutta en näe mitään mikä muuttaisi tuon,” Rogers lausahdi.

“Tiedän Kiinasta tulevan kaikkein tärkein tai ainakin erittäin tärkeä ja menestyvä maa 2000-luvulla … Olen todella mukava isä tyttärilleni, ja olen tehnyt heille vaatimuksen kummalekin opiskella Kiinan maan kieltä mandariinikiinaa ja tietämään Kiinan maan,” hän kertoi. "Valmistan heidät näin valmiiksi 2000-luvulle.”

XINHUA

http://www.china.org.cn/world/Off_the_Wire/2021-10/01/content_77786930.htm

Suomentajan Jari Tapio Tuomisen aviopuoliso on kiinalaissyntyperäinen.
Kommentit