Jari Tuominen, Kilpailukykyisempi finanssiympäristö säännöstelyllä ja innovaatiolla Kiinaan... | Xinhua

 

PEKING, 20. lokakuuta (Xinhuan mukaan) - Kiina pyrkii luomaan paremman finanssiympäristön vahvistetulla lainsäädännöllä, säännöstelyillä, ja innovaatiolla, asiasta kertoi Xinhualle Guo Shuqing joka on Kiinan pankki- ja vakuutussäätelyelimen puheenjohtaja.

Samalla kun Kiina on de-fakto maailman toiseksi suurin finanssijärjestelmä, kertoi Guo, että on olemassa yli neljätuhatta instituutiota Kiinan pankkijärjestelmässä. Markkinaosuus neljällä suurelle valtionpankilla on vain 34 prosenttiä, samalla kyseisen teollisuuden alan keskittyy paljon matalammalle kuin kehittyvissä maissa yleensä on. 

Lisäksi Kiinan mobiilimaksujärjestelmä, internet crediitti-, ja vakuutusjärjestelmä liiketoimet ovat buumissa, ja näitä alueita hallitsee yksityinen pääoma, hän kertoi.

"Ilman finanssi-instituutioiden tukea, ja politiikkaa, olisi hyvin vaikeaa ylläpitää nykyistä guota," Guo lisäsi.

Toisaalta, Guo myönsi miten "monopolit ja epäreilu kilpailu ovat vallitsevia ongelmia tietyissä Kiinan finanssisektoreilla."

Hän siteerasi epävakaata teollisuuden pääoman laajentumista finanssialueella, laittomat aktiviteetit piilotettuna "finanssi-innovaatioksi," ja epäreilu kilpailu joiltakin suurilta internet-platformeilta useissa finanssipalveluissa ovat suuria ongelmia sektorilla.

Joten monopolien vastaiset ja ehkäisevät toimet epävakaita pääomien laajentumisia vastaan ovat pikaisesti tarvittavia ja toteutettava uutta kehityssuunitelmaa tehdessä, jolla pystyttäisiin korkealaatuiseen kehitykseen, ja toteuttamaan yhteisen hyvinvoinnin, Guo kertoi.

Kiina on ottanut jouko käytäntöjä taistellakseen monopoleja vastaan, mukaan lukien korkeantason valvonnan suuriin osakeomistajiin pankki, vakuutus, ja securities institutiohin, ja vuosina 2020-2022 toimintasuunnitelma halinnoliskorporaatio reformeille koskien valtio-omisteisia suuryhtiöitä.

Guo painottaa miten Kiinan viranomaiset asettavat tasavertaisen painotuksen vahvistuneisiin regulaatioihin ja innovaatiohon, ottaen huomioon miten finanssi-innovaatiohon pyritään kannustamaan "kansa ensi" ajatuksella.

Hän vannoi lisää tekoja tehtävän luodakseen paremman finanssiympäristön yksityiselle sektorille, kuten rohkaista pankkeja kiihdyttämään niiden digitaalista muodonmuutosta, ja tekoja tuodakseen tuoda yksityisille yrityksille, liiketoimille enemmän mukavia finanssipalveluita.

Suomennos Jari Tuominen (jari.t.tuominen@gmail.com).

Lähde: http://www.news.cn/english/2021-10/20/c_1310258018.htm

 

Kommentit