Jari Tuominen: Häkkerit iski! Trumpin sosiaalinen media kaatuili, valesivut iski kuvin ja tekstein "vihapuhetta vastaan"...


TRUMPin sosiaalisen median verkkosivuston väitetään kaatuilleen jatkuvasti DOS-hyökkäyksessä. Asiasta kertoo NewsWeek.Com, New York Times, ja yli sadat tuhannet muut lähteet...

TRUTH Social -verkko kaadettiin pränkstereiden taholta - tämä on vielä väite, kertovat useat mediat. Myös varatut resurssit voidaan pitää liian vähäisinä kävijävolyymiin nähden. Hakkerit toimivat anonyymeinä. Parempi nimi voisi olla kräkkerit, eli murtajat - mutta häkkerinimi on yleisempi akronyymi tällle kyseiselle toiminnalle. Kaikki hakkerit, kuten White Hat Häkkerit, eivät ole laittomia toimijia.

"Hajanainen" häkkerikolhoosi on ottanut vastuun hyökkäyksestä.

Donald J. Trump on Yhdysvaltain entinen presidentti, republikaanipuoleesta.

Trump vannoi nousevansa superkorporaatioiden, eli niin kutsutun BigTechin, "tyranniaa vastaan", potentiaalisina kilpailijoina sivustolle pidetään muun muassa Twitteriä, ja Facebookia.

Häkkerit naamioivat hyökkäyksen tapahtuvan äärioikeiston tileillä, kuten muun maussa Steve Bannonin, Ron Watkinsin, ja QAnon salaliittojärjestön nimillä.

Donald J. Trump -nimisellä valetilillä häkkerit postittivat raakoja kuvia sioista, kirjoittivat suutuksen puuskia Twitterin pääjohtaja Jack Dorseystä ja kyseli missä Melania Trump oikein on. Kuvia hakkereista levitettiin toisissa sosiaalisissa medioissa.

Haastatteluissa tiistaina hakkerit, jotka pitivät itseään Anonymous-liikkeeseen kuuluvina - joka on "hajanainen hakkereiden ryhmä" valtamedian mukaan. He kertoivat tekevänsä hyökkäyksiä johtuen "vihapuheen vastaisista toimista."

Useiden vuosien taisteluiden jälkeen Anonymous-liikkeestä on syntynyt äärioikeisto tai tarkemmin sanottuna "vihapuheen" vastainen ryhmä häkkereitä.

Palvelut usein kaadetaan "dumppaamalla" niihin satoja tai jopa tuhansia gigatavuja sisältöä.

Häkkereiden toimet saivat Trumpin yhtiöt kasvamaan osaltaan jopa 400 %-(prosenttiyksikköä). Trump on tehnyt yhtiöiden allianssiliitoksen, jonka seurauksena syntyi "TRUTH" -konserni.

Truth Social -sosiaalisen median applikaatio oli saatavilla kirjoitushetkellä Applen AppStoressa "preorder" -toiminnnolla, jolla voi ennakkotilata kyseisen ohjelman puhelimeen. Häkkerit saivat käsiinsä ohjelman ennen sen itseasiallista myyntiä.

Meillä oli hauskaa kaataa sivut häiriköiden, kertoi eräs nimeämätön häkkeri.

Nyt näyttää vahvasti siltä, että tämä oli itse asiassa Trumpille vain edullinen tapahtuma, jota hän saattoi aavistella ja odotella.

Kysymys on jääkö hyökkäyksen FaceBookin kaatumisen jälkeen tähän? Ja kohdistuiko hyökkäys reitittimiin, kuten FaceBookin kohdalla ollaan kerrottu - muttei hyökkäystä ilmeisesti täydellisesti identifikoitu FaceBookin kohdalla ollenkaan - pelosta?

Jari Tuominen

jari.t.tuominen@gmail.com

http://www.vaihtoehtouutiset.com

Päätoimittaja, tietokantaosaaja (ex-Nokia Mobile)...


 

 

Kommentit