Intian kansakunnan isä Mahatma Gandhi täytti 152 vuotta eilen | HINDUSTAN TIMES

 

GANDHI OLI INTIAN VASTAUS AMERIKAN YHDYSVALTOJEN ADAM SMITHIIN.

Suosi lainnistamatonta yrittäjyyttä, ja varasi pilkettä silmäkulmassa - rauhanomaisella pasifistisella ja sosialistisella asenteella. Usein rauhanliikkeen ja kansalaisaktivismin isähahmo tunnettuna kansainvälisesti.

GANDHI viettää syntymäpäivään 2. lokakuuta, kirjoitushetkellä tarkalleen eilen.

Satyagraha (lujuus totuudessa) ja sarvodaya (kaikkien hyvinvointi) ovat Mahatma Gandhin poliittisen filosofian ydinkäsitteitä. Satyagrahasta tuli sorrettujen vaihtoehtoinen väkivallattoman vastarinnan sieluvoima epäoikeudenmukaisuutta vastaan - vaihtoehto sissisotaan, sisällissotaan ja kansanmurhaan. (Google)


Gandhi Jayanti 2021: 10 inspiroivaa lainausta Intian kansakunnan isältä

2. lokakuuta syntyy Intian kansakunnan isä Mohandas Karamchand Gandhi tai Mahatma Gandhi, koska hänet tunnetaan yleisesti siitä, että hän on omistanut koko elämänsä vapauttaakseen maamme Britannian siirtomaavallasta. Mahatma Gandhin syntymäpäivä, jota kutsutaan lämpimästi Bapuksi, on tilaisuus kansalle ympäri maailmaa pohtia hänen opetuksiaan, erityisesti väkivallattomuuden ja epäitsekkään palvelun arvoja.

Syntynyt 2. lokakuuta 1869 Porbandarissa, Gujaratissa, Mahatma Gandhi opetti meitä arvostamaan alkuperäiskansojen taidetta. Hän puolusti voimakkaasti Satyan (totuus) ja Ahimsan (väkivallattomuus) periaatteita. Kun juhlimme Bapun 152. syntymäpäivää, tässä on hänen 10 inspiroivaa ja motivoivaa lainausta, jotka täyttävät päiväsi optimismilla, koska ne ovat tärkeitä myös tänään:


1. Voima ei tule fyysisestä kyvystä. Se tulee lannistumattomasta tahdosta.

2. Elä niin kuin kuolisit huomenna. Opi ikään kuin eläisit ikuisesti.

3. Sinun on oltava se muutos, jonka haluat nähdä maailmassa.

4. Ensin he sivuuttavat sinut, sitten he nauravat sinulle, sitten he taistelevat sinua vastaan, sitten voitat.

5. Mies on vain hänen ajatustensa tuote. Mitä hän luulee tulevansa.


Gandhi oli ajatuksissaan kuin Adam Smith. Mutta Gandian tutkimukset eivät kerro sinulle tätä Jaithirth Rao kirjoittaa Economist Gandhissa, että taloustieteen ja johtamisen opiskelijoille tarkoitetut kirjat eivät viittaa Gandhiin. Häviäjät ovat opiskelijoita. 

Taloustieteen ja johtamisen opiskelijoille kirjoitetut kirjat eivät viittaa Mahatma Gandhiin. Häviäjät ovat opiskelijoita. Gandhilla on tietosanakirjoitetulla kiinnostuksensa alueella paljon sanottavaa, jota voidaan pitää täydentävänä valtavirtatalouden ja johtamisteorioiden kanssa tai jopa luontaisena osana niitä. Hänen panoksillaan, jopa kaikkein eksentrisimmillään, on yleismaailmallinen vetovoima, kuten Ramachandra Guha (2018) huomauttaa, ja niille on ominaista paitsi korkea idealismi, jota epäilemättä odotetaan suurelta sielulta, mutta myös heidän lähes poikkeuksetta empiirinen pohja ja soveltuu laajaan käytännön sovellukseen. Älyllisen yhteyden luominen Gandhin ja taloustieteen ”isän” Adam Smithin välille voi vaikuttaa valtavalta tehtävältä, kun otetaan huomioon, että Gandhi liittyy yleisesti asketismiin ja teollistumisen vastaisuuteen. Väitän kuitenkin, että tämä tehtävä ei ole pelottavampi kuin filosofi Akeel Bilgramin yritys luoda yhteyksiä Gandhin ja Marxin välille.


https://theprint.in/pageturner/excerpt/gandhi-was-like-adam-smith-in-his-thinking-but-gandhian-studies-wont-tell-you-this/739269/

https://www.hindustantimes.com/lifestyle/festivals/gandhi-jayanti-2021-10-inspirational-quotes-by-india-s-father-of-the-nation-101633092617779.html

https://theprint.in/pageturner/excerpt/gandhi-was-like-adam-smith-in-his-thinking-but-gandhian-studies-wont-tell-you-this/739269/


Kommentit