Haluatko liittyä rotusodankäyntiryhmään kysyy Facebook . . Mediat täynnä tarinoita Facebookin epäonnistumisesta - CommonDreams.org
Facebookin pääjohtaja Mark Zuckerberg. (Valokuvannut: Anthony Quintano/Flickr/cc)

Äärioikeistolle Facebook on tärkeä paikka kokoontua, levittää vihapuhetta

Facebookin bisnes vihaa pahempaa. 

Monet ovat tuoneet julki yhtiön myrkyllisen, mutta erittäin hyvät ansiot, jotka ajavat Facebookin epähalukkuutta vartioida demokratiaa - ja samalla vihapuhe saa lisää valtaa. (25. lokakuuta 2021, CommonDreams / Jari Tuominen).

Jos ajattelit pitää taukoa jatkuvista valituksista Facebookista lähaikoina, niin sinulla on paljon luettavaa jäljellä.

Perjantaista lähtien useat valtamedian uutisista juoksivat kilpaa julkaisemaan tarinoita.

Facebookin sisäisistä dokumenteistä, jota ilmiantaja on jaellut, hän on Frances Haugen. Nämä tarinat tarjoat shokeeraavat näköalat Facebookin yleiseen peittelyyn. Facebookin toimet ovat järkyttäneet demokratiaa, sen rooli on sellainen. Sitä on äskettäin syytetty vihapuheen, ja varsinaisen disinformaation levittämisestä, varsinkin vuoden 2020:n Yhdysvaltain presidentinvaalien jälkeen.

Eräs tukija testasi avaamalla Pro-Trump tilin Facebookin, ja löysi suosittelut, leadit, rotusodonkäyntiin, jne. muuhun rasistiseen sisältöön jonkin ajan postittelun jälkeen. Näin hän todisti Facebookin aktiivisesti rikkovan lakia, ja tästä Facebookin sisäpiiri on erittäin tietoinen, ja työntekijät eivät enää jaksa töissä yhtiöllä . .

NBC, New York Times ja NPR raportoi Facebook-tutkijan ponnisteluista, jotka loivat kuvitteellisen käyttäjän, Carol Smithin North Carolinasta, testata alustan sitoutumisalgoritmit. Tutkija tarjosi muutamia yksityiskohtia Smithistä, mukaan lukien, että hän oli Trump-kannattaja ja seurasi Fox News- ja Sinclair Broadcast -ryhmän konservatiivisia tilejä.

"Viikon kuluessa Smithin syöttö oli täynnä ryhmiä ja sivuja, jotka olivat rikkoneet Facebookin omia sääntöjä, mukaan lukien vihamieliset puheenvuorot ja disinformaatiot", kertoo NBC: n brandy Zadrozny. Näihin sisältyi useita suosituksia, jotka Smith liittyivät Ryhmiin, jotka ovat sitoutuneet levittämään kauheita Qanon salaliittoteorioita tai muita kannattavaa tukea "tulevalle rotusodankäynnille".

Facebookin loppu? Ja jonkun kauniin asian uusi alku . . .

Liian iso (ja kannattava) korjata

Maanantaina Bloomberg ilmoitti, että Facebook-johtajat ovat jo pitkään tiedossa, että yhtiön vihamielinen ongelma oli paljon suurempi ja yhä enempää kuin he olivat paljastaneet.

Viime maaliskuussa Facebook perustaja Mark Zuckerberg vakuutti kongressin, että "yli 98 prosenttia vihamielisestä puheesta, jota otamme alas, tehdään [keinotekoinen älykkyys] eikä henkilö." Mutta Facebook-työntekijät varoittivat, että nämä numerot olivat harhaanjohtavia. Yhtiön ihmisen tarkastajat eivät ja sen automatisoituja järjestelmiä eivät olisikaan merkille eniten vihamielisistä sisällöstä.

"Käytännössä yhtiö poisti vain 5 prosenttia tai vähemmän vihamielisestä puheesta, asiakirjat viittaavat", Bloomberg ilmoitti.

Zuckerberg ja monet hänen tiedottamistaan ​​jatkavat väkivaltaa, joka johtui vihan ja disinformaation leviämisestä, on ne, jotka fyysisesti vahingoittavat muita kapinan aikana ja muina aikoina, mutta tämä uusi raporttisarja määrittää merkittävän syytyksen Facebook-johtajille.

"Kilpailu, [Facebook] tekee vihaa pahempaa", Haugen kertoi Yhdistyneen kuningaskunnan parlamentin jäsenille maanantaina. "Mielestäni yhtiöllä on näkymä, että turvallisuus on kustannuskeskus, se ei ole kasvukeskus, joka mielestäni on hyvin lyhytaikainen ajattelu, koska Facebookin oma tutkimus on osoittanut, että kun ihmisillä on pahempaa koskemattomuuskokemuksia sivustolla, He todennäköisesti säilyttävät [ne]. "

Facebook ei pysty tällaiseen kaukonäköisyyteen. Kyllä, sen jatkuva metsästys lyhyen aikavälin kasvu voi viime kädessä sabotaasi sosiaalisen median jättiläisen pitkän aikavälin selviytymisen. Mutta voimmeko todella varaa odottaa Facebookia korjata itsensä?

Koska uutisorganisaatiot julkaistaan ​​edelleen Facebookin epäonnistumisten paljastamista, yhä useammat lainsäätäjät ja sääntelyviranomaiset ovat pyytäneet tutkimaan liiketoimintamallia, joka voitolla äärimmäisimpien vihamielisten ja informaatioiden leviämisestä.

Mallin vahvistaminen on oikea lähestymistapa. Mutta se on korjaus, jonka Facebook ei koskaan tee yksin.


 

Kommentit