Fox Business: Yhdysvallat mennettää otteen inflaatiosta? - "Samanlaista inflaatiota ei ole koettu pitkään aikaan."


Toimitusketjukriisi jatkuu. Tällaista inflaatiota ei olla koettu "pitkään aikaan," kertoi valtiovarainminsteri Janet Yellen.

Julkaistu Fox Business-uutisissa Yhdysvaltain aikaa sunnuntaina, noin tunti sitten Vaihtoehtouutisten uutisjutun julkaisuhetkestä.

TALOUS, Yhdysvallat. Yellenin mukaan amerikkalaiset eivät ole kokeneet nykyistä inflaatiotasoa "pitkään aikaan." Hän kertoi uskovansa inflaation parantuvan toisella puoliskolla vuonna 2022.


Valtiovarainministeri Janet Yellen kertoi sunnuntaina ettei Yhdysvallat ole kokenut äskettäistä inflaatiotasoa "pitkään aikaan."


"Monet yrityksistä kokee työvoimapulaa," Yellen kertoi CNN:n haastattelun aikana sunnuntai-aamuna, ohjelmassa "State of the Union". "Korona aiheutti shokin taloudelle joka aiheutti häiriöitä, joita me työstämme seuraavan vuoden, ja tietysti amerikkaliset eivät ole kokenut tämän kaltaista pitkään aikaan."

Isäntä Jake Tapper huomasi miten inflaatio kasvaa sen nopeinta tahtia 30:een vuoteen ja kysyi kulutetaanko lisää rahaa presidentti Bidenin "Build Back Better" agendaan "niin kuin laittaisi bensiiniä nuotioon," saaden Yellenin sanomaan kulutuksen puolueettoman infrastruktuuripakettin ja massiivisen sosiaaliohjelmapaketin jakautuvan seuraavalle vuosikymmenelle.

Tapper myöhemmin kysyi Yelleniltä milloin Yellen odottaa inflaation palautuvan 2%:n tasolle, jota keskuspankki Fed luokittelee "hyväksyttäväksi."

"Noh, odotan tämän tapahtuvan seuraavana vuonna. Kuukausittaiset inflaatiotasot ovat jo pudonneet merkittävästi korkeuksista joita näimme keväällä ja aikaisin kesällä," Yellen kertoi. "Noin 12:n kuukauden aikana inflaatiotaso tulee pysyvän korkealla seuraavaan vuoteen asti koska se on jo tapahtunut, mutta odotan korjausta keskitieltä seuraavan vuoden loppuun mennessä - toisella puoliskolla seuraavana vuonna."

Yelleniltä myös kysyttiin haastattelun aikana vastausta mitä entisen presidentti Barack Obaman valtiovarainministeri Larry Summersilla oli sanottavaa inflaatiosta tällä kuluneella viikolla.

"Olen ollut varuillani pitkän aikaa, ja olen enemnän varuillani nyt," Summers kertoi videonauhalla jonka Tapper soitti. Hän myös kertoi, "Olemme enemmän vaarassa kuin koskaan aikaisemmin minun urallani - vaarassa menettää inflaation kontrolli Yhdysvalloissa."

Yellen kertoi uskovansa Summersin olevan "väärässä" ja ettei hän "usko meidän menettävän pian otteen inflaatiosta."

"Olen samaa mieltä, tietysti, me tulemme menemään ajanjakson inflaatiota, joka on korkeampi kuin amerikkalaiset ovat nähneet pitkään aikaan, ja se on jotakin joka ilmiselvästi huolestuttaa heitä, mutta emme ole menettäneet kontrollia," Yellen lisäsi.

Inflaatio ei ole ainoa kriisi joka tulee jatkumaan vuoteen 2022. Liikenneministeri Pete Buttigieg kertoi viime viikkona toimitusketjukriisin tulevan jatkumaan "seuraavaan vuoteen asti."

"Varmasti paljon haasteista joita olemme kokeneet tänä vuonna tulee jatkumaan seuraavaan vuoteen asti," Buttigieg vastasi. "Katso, osa mitä tapahtuu ei ole vain toimituksen puoli, se on kysynnän puoli. Kysyntä on noussut taivaisiin."

Fox Business

https://www.foxbusiness.com/economy/yellen-says-americans-havent-experienced-current-inflation-rate-in-a-long-time
Kommentit