Muistatko kun Rogers ennusti jo 10 vuotta sitten euron lopun? :: Euro painaa "itsensä hengiltä" Jim Rogers veikkaa :: | InvestmentNews.com

Jim Rogers eurosta: Hyvästi ja hyvä ostos


Kuuluisa sijoittaja sanoo, että pelastuslaitos tappaa Euroopan valuutan - 15 vuodessa; sillä välin hän ostaa

5. marraskuuta 2010 Bloomberg News Bloomberg News
Rogers Holdingsin hallituksen puheenjohtaja Jim Rogers sanoi
ostavansa euroja, vaikka hän ennustaa, että Euroopan kansakuntien pelastustoimet tuhoavat lopulta yhtenäisvaluutan.

"Näin sen ei pitäisi toimia", Rogers sanoi haastattelussa Rafael Del Pino -säätiössä Madridissa tänään. "En usko, että se on hyväksi Euroopalle, enkä usko, että maailman on hyvä pelastaa epäonnistuneita ihmisiä."

Euro menetti tänä vuonna 14 prosenttia dollaria vastaan, kun Euroopan unionin jäsenvaltiot kamppailivat hillitsemään budjettivajetta yli kolminkertaiseksi blokin 3 prosentin rajan. EU ilmoitti viime kuussa 750 miljardin euron (923 miljardin dollarin) pelastusmekanismista, jolla estetään Kreikan leviäminen Espanjan ja Portugalin joukkovelkakirjojen riskipreemion noustessa.

"Vahvan valuutan hajauttaminen ja sen heikentäminen lopulta tuhoaa euron", Rogers sanoi. "Tällä välin olen pitkä euro."

Silti Rogers sanoi ostaneensa euroja tällä viikolla ja saattaa ostaa lisää, koska sijoittajien mieliala on kääntynyt liian negatiiviseksi lyhyellä aikavälillä. Valtion katoaminen kestää 10-15 vuotta, hän sanoi.

Lisätuottosijoittajat vaativat hallussaan Espanjan 10 vuoden valtionlainoja viitelainojen sijasta. Euro-ennätys oli tänään 2,19 prosenttiyksikköä sen jälkeen, kun El Economista -lehti kertoi, että Kansainvälinen valuuttarahasto koordinoi maalle 250 miljardin euron luottorajaa . EU ja IMF kiistävät raportin.

Euro laski 0,2 prosenttia 1,2305 dollariin.

"On aika mennä sisään ja ottaa toinen puoli", Rogers sanoi. "Sitä haikailtiin niin paljon."

LUETTUIN KAIKKI
Sosiaaliturva ilmoittaa 5,9% COLA: sta vuonna 2022
SEC arvioi, milloin "psykologisista painostuksista" tulee suosituksia
Kongressi ajaa suurimpien IRA: iden perässä
Finra tavoittelee SPAC -alueita viimeisimmässä tenttikokeessa
JA LISÄÄ LUKEMISTA
SEC on sallinut Bitcoin -futuurien ETF -rahastojen käytön
Toisin kuin Bitcoin ETF -sovellukset, jotka sääntelyviranomainen on aiemmin estänyt, ProSharesin ja Invescon ehdotukset perustuvat futuurisopimuksiin, eikä SEC todennäköisesti estä niitä aloittamasta kauppaa ensi viikolla.
JPMorgan -pankkiirit saavuttivat yrityskauppojen ennätyksellisen vuosineljänneksen
Maksut kaupan neuvonnasta lähes kolminkertaistui kolmannella neljänneksellä, mikä murskasi analyytikoiden arviot ja auttoi nostamaan pankin nettotulot 11,7 miljardiin dollariin.
Inflaatio -odotukset kuluttajien keskuudessa nousivat uusiin ennätyksiin
Fedin kysely osoittaa, että Yhdysvaltojen kotitalouksien odotukset inflaatiosta vuoden kuluttua nousivat 5,3%: iin syyskuussa 5,2%: sta elokuussa, kun taas odotettavissa oleva inflaation mediaani kolme vuotta eteenpäin nousi 4,2%: iin 4%: sta.
Schwab nimitti presidentti Rick Wursterin
Wurster on johtanut yhtiön varainhoitoyksikköä, joka valvoo Schwab -rahastoja ja ETF -rahastoja. Aiemmin hän työskenteli Wellington Managementissa.
Goldman leikkaa Yhdysvaltojen kasvuennusteet vuoteen 2022
Kaksi keskeistä kasvun haastetta keskipitkällä aikavälillä olivat julkisen talouden tuen hidastuminen ja palvelumenojen tarve. Laskuja kompensoivat lähinnä kahden seuraavan vuoden ennusteiden päivitykset.
x

Kommentit