Asiantuntija | Venäjän tulee "painaa rahaa, stimuloida taloutta" jotta inflaatiotaso olisi "kohtuullinen" | TASS

Venäjän inflaatio kasvaa edelleen ohjauskoron nostosta huolimatta - asiantuntija

Presidentin komission jäsen, yrittäjien oikeuksista, Boris Titato totesi, että tämä korkopolitiikka ja muut teot olivat "hyvää vanhanaikaista rahapolitiikka, joka on vähintään 10 vuotta aikaansa jäljessä"

Moskova, 22. lokakuuta. / Tass /. Inflaatio Venäjällä kasvaa edelleen huolimatta, kiinnostuksen kohteena olevan, keskuspankin ohjauskoron nostamisesta, yrittäjien oikeuksista herra Boris TitaTorille kertoi.

"Venäjän pankki nosti ohjauskorkoa, mutta inflaatio kasvaa jatkuvasti", hän sanoi. "Hyvä vanhanaikainen rahapolitiikka on vähintään 10 vuotta vanhentunut. Muu maailma elää eri tavalla, lisää rahan tarjontaa, stimuloi talouskasvua ja kuluttajien kysyntää. Maassamme hinnat nousevat alhaisen kysynnän taustalla on korkeat tuotantokustannukset", Titov lisäsi.

Aiemmin perjantaina Venäjän keskuspankki lisäsi kuudennen kerran keskeistä kurssia peräkkäin - 0,75 prosenttiyksikköä vuodessa 7,5 prosenttiin vuodessa, josta lisäsi, että se pitää avoimen mahdollisen avainasteen nousun tulevissa kokouksissa.

Sääntelyviranomaisen päätös oli kovempi kuin markkinoiden ennusteet inflaation dynamiikan vuoksi, mikä kehittyy huomattavasti sääntelyviranomaisen ennusteen yläpuolelle. Samaan aikaan inflaation pysyvien tekijöiden panos on edelleen huomattava kysynnän nopeamman kasvun takaosasta suhteessa tuotannon laajennuskapasiteettiin, asiantuntija kertoi.


TASS

https://tass.com/economy/1353155

Kommentit

Lähetä kommentti