Venäjän öljyvarat kestävät 30 vuotta nykyisellä tuotantotasolla - venäläiset asiantuntijat kertovat RT:n mukaan


Russia Today

Venäjän maakaasuvarat voivat loppua 70 vuodessa nykyisellä tuotantotasolla, kun taas öljyvarantojen pitäisi kestää noin 30 vuotta, geologinen yritys Rosgeo arvioi.

"Viimeisten 25 vuoden aikana uusia varantoja on löydetty kymmenen kertaa vähemmän kuin edellisten 25 vuoden aikana, ja monet Neuvostoliiton energiavarat ovat loppuneet", yhtiö sanoi.

Öljyn ja kaasun lisäksi myös maan muut arvokkaat varannot voivat loppua parin vuosikymmenen aikana, ja timanttien ja sinkin varastot ovat riittäneet 20 vuodeksi; kultaa ja lyijyä noin vuosikymmenen ajan; ja kromivarantojen arvioidaan kuivuvan alle viidessä vuodessa, Rosgeo varoittaa.

Yhtiön tiedot heijastavat samanlaisia ​​varoituksia muista lähteistä. Venäjän mineraalivarojen liittovaltion viraston johtaja Jevgeni Petrov sanoi viime viikolla, että "[öljyn] kannattavat varannot kestävät noin 20 tai 21 vuotta". Virkamies korosti, että jos Venäjä haluaa säilyttää asemansa yhtenä maailman suurimmista mustan kullan myyjistä, sen on investoitava uuteen teknologiaan löytääkseen vaikeammin saatavia talletuksia, kuten Länsi -Siperiassa.

RT


https://www.rt.com/business/535384-russia-oil-reserves-last-decades/

Kommentit