USA | Veteraaniryhmä kehoittaa Bideniä vetäytymään ydinaseen ensimmäisestä käytöstä | ASEPOLITIIKKA
Lehdistötiedote

Veteraaniryhmä kehottaa presidentti Bideniä olemaan hyväksymättä ensikäyttökäytäntöä

Kansainvälisen ydinaseiden täydellisen hävittämispäivän kunniaksi 26. syyskuuta Veterans For Peace julkaisee avoimen kirjeen presidentti Bidenille: Sano vain EI ydinsodalle!

ST. LOUIS, MO -

Veterans for Peace, jolla on yli 140 järjestöä Yhdysvalloissa ja sen tytärjärjestöä ulkomailla, kehottaa presidentti Bideniä vetäytymään ydinsodan partaalta julistamalla ja panemalla täytäntöön käytännön, joka ei salli ensimmäistä käyttökertaa ja poistamalla ydinaseet hiuksista... Koko kirje julkaistaan ​​VFP:n verkkosivustolla ja tarjotaan valtavirran sanomalehdille ja vaihtoehtoisille uutissivustoille.

Vaikka se on ajoitettu samaan aikaan YK:n julistaman kansainvälisen ydinaseiden täydellisen hävittämispäivän kanssa, kirjeen suuri motiivi on parhaillaan käynnissä oleva ydinaseasento. Siksi kirjeessä todetaan: ”Veteraaneina, jotka ovat taistelleet useissa Yhdysvaltain sodissa, olemme huolissamme ydinsodan todellisesta vaarasta, joka tappaa miljoonia ihmisiä ja mahdollisesti jopa tuhota ihmiskunnan. Siksi pyydämme osallistumista hallinnon äskettäin käynnistämään ydinaseiden tarkasteluun.”

Kirje herättää edelleen kysymyksiä avoimuuden puutteesta ydinaseiden tarkasteluryhmän kokoonpanossa. Eläkkeellä oleva merijalkaväen majuri Kenneth Mayers, joka kuuluu kirjeen laatinut VFP:n ydinaseiden poistamisen työryhmään, sanoo: ”Näitä huolenaiheita on vahvistanut 23.9.21 Washington Postin raportti, jossa todetaan:” Puolustusministeriö on poistanut ylimmän poliittisen nimitetyn ottaa ydinpolitiikasta vastuun hänen asemastaan, herättäen aseistariisunnan puolestapuhujien huolen siitä, että Pentagon syrjäyttää ne, joilla on vähemmän haukkuvia näkemyksiä, kun Bidenin hallinto kehittää virallista ydinasepolitiikkaansa.”

Pyydettyään presidenttiä ottamaan kymmenen askelta ydinaseiden täydelliseen hävittämiseen kirje päättyy seuraavaan lausuntoon:

Se on todellinen harppaus läpinäkyvyyden ja demokratiamme kannalta, jos rauhan ja aseriisunnan kansalaisjärjestöjen edustajat saavat pääsyn tähän kriittisen tärkeään prosessiin. Edustamme miljoonia ihmisiä, jotka eivät halua muuta kuin nähdä Yhdysvaltojen tekevän dramaattisen "Pivot to Peace". Mikä olisi parempi paikka aloittaa kuin astua taaksepäin ydinsodan partaalta? Säästettyjä miljardeja Yhdysvaltain verorahoja voitaisiin käyttää ilmastonmuutoksen ja Covid-19-pandemian todellisiin kansallisiin turvallisuusuhkiin. Mikä olisikaan parempi perintö Bidenin hallinnolle kuin aloittaa prosessi, joka voi johtaa maailmanlaajuiseen ydinaseriisuntaan!

https://www.commondreams.org/newswire/2021/09/24/veterans-group-urges-president-biden-adopt-no-first-use-policy


Kommentit